Beaulieu wil site in Komen sluiten: 140 jobs bedreigd

Beaulieu International Group stelt wereldwijd meer dan 4.900 mensen te werk. © BELGA

Het West-Vlaamse textielbedrijf Beaulieu International Group wil zijn garenvestiging in Komen, in de provincie Henegouwen, sluiten. Er staan 140 banen op de tocht. Dat hebben de vakbonden donderdag bekendgemaakt.

Met de sluiting zou de garenafdeling van Beaulieu, B.I.G. Yarns, uit België verdwijnen. Volgens de vakbonden verhuizen de activiteiten naar Comines in Frankrijk, enkele kilometers verderop. De afdeling maakt garens die gebruikt worden in vloerkleden en automatten.

Informatie- en consultatiefase

De intentie tot sluiting is donderdag aangekondigd tijdens een bijzondere ondernemingsraad. De informatie- en consultatiefase die voorzien is in de wet-Renault bij grote herstructureringen, gaat van start op 11 juni. De vakbonden zijn verbaasd over de timing, omdat er economische werkloosheid is van 3 tot 13 juni en het personeel dus niet aanwezig is.

Ongeveer anderhalf jaar geleden had Beaulieu al een afdeling van de garendivisie in Komen gesloten ten voordele van de vestiging in Frankrijk. Toen waren er enkele tientallen jobs bedreigd.

Reorganisatie

Beaulieu International Group stelt wereldwijd meer dan 4.900 mensen te werk. Midden april kondigde de textielgroep ook een reorganisatie aan in de bedrijfseenheid ‘Floor Solutions’, met onder meer de geplande stopzetting van de productie van luxe vinyltegels. Daarbij kunnen tot 95 banen verdwijnen in België.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier