Bakkerij Sofie is nu bakkerij Bjovans: “We doen dit met veel goesting”

Vanessa en Björn namen de zaak van Sofie Portier langs de Gistelsesteenweg in Westkerke over. © LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Op 6 september heropende de vroegere bakkerij Sofie met nieuwe uitbaters. Vanessa Lefevere en Björn de Zwart staan er nu achter de toog om de klanten van hun bakkerij Bjovans te bedienen van brood, pistolets, gebak en belegde broodjes. “Ook kan je hier nu ter plekke ontbijten”, vult Vanessa aan.

Vanessa Lefevere (39) en Björn de Zwart (35) namen de zaak van Sofie Portier langs de Gistelsesteenweg in Westkerke over. Tot grote dankbaarheid van de inwoners. “We krijgen inderdaad heel positieve reacties. De Westkerkenaars zijn blij weer dichtbij aan hun vers brood te kunnen geraken”, zegt Vanessa.

Heel druk

Het koppel runde vroeger een zaak in de horeca in Middelkerke. Intussen is Björn zelfstandige in renovatie en Vanessa was gedurende drie jaar huisvrouw, want ze kregen op vijf jaar tijd vier kindjes. “Toen was het genoeg geweest; ik wilde weer werken”, vertelt Vanessa. “We hoorden dat hier een koude bakkerij over te nemen was en kwamen met Sofie babbelen. Het klikte al vlug en de goesting om hier achter de toog te staan was er.”

Intussen is het gezin verhuisd naar Roksem, gaan de oudste kindjes naar de vrije basisschool in Roksem en kan de tweeling van negen maanden naar de kinderopvang in de Aernoudstraat. “Het is inderdaad heel druk, maar het lukt wel. Ons brood en patisserie komt van een bakkerij in Tielt, die ‘s morgens vroeg komt leveren. Ik ga rond 6 uur naar de winkel om alles klaar te zetten en dan weer naar huis om de kinderen klaar te maken.”

Een tweede zaak?

Vanessa kreeg het bakkerijleven mee met de genen, want haar papa was bakker in Oostende. “Ik ben heel blij de stap te hebben gezet. Het is zoals ik had verwacht en de vele tevreden klanten maken het voor ons heel aangenaam”, stelt Vanessa. “Ik doe het ook heel graag, zelfs in die zin dat, mocht er in de buurt een zaak over te nemen zijn, ik niet zou twijfelen en mijn job in de bouw zou stoppen”, vult Björn aan.

Bjovans is open op maandag, dinsdag, vrijdag, zaterdag en zondagvoormiddag. Je kan er ontbijten, ‘s middags een belegd broodje eten of in de namiddag genieten van koffie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier