Aanschuiven voor de kortingen bij schoenenketen Bristol in Brugge: “Onze winkel is niet failliet”

Winkelverantwoordelijke Marc Dewulf met zijn twee bedienden aan de kassa van Bristol Brugge. Tal van klanten schuiven aan wegens de grote kortingen. © svk
Stefan Vankerkhoven

In het filiaal van schoenenketen Bristol in het winkelcentrum V Market in Sint-Pieters staan klanten in rij aan te schuiven om koopjes te doen. Franchisenemer Marc Dewulf stelt: “Onze winkel is rendabel, we zijn niet failliet en willen een doorstart maken!”

Sedert donderdag houden de 117 vestigingen van schoenenketen Bristol een uitverkoop. Het bedrijf heeft een gerechtelijke reorganisatie aangevraagd en zoekt nu een overnemer. We trokken vrijdagmorgen naar het Brugse filiaal in de Veemarktstraat in deelgemeente Sint-Pieters. Het is er behoorlijk druk, voor de kassa staat een twintig meter lange rij klanten.

Korting

Een moeder met haar zoon stapt stralend naar buiten, met twee schoendozen onder de arm. “Ik ga hier nooit en kende Bristol zelfs niet. Maar mijn zoon zei mij dat we koopjes konden doen: 50 procent korting!”

Johan heeft een paar schoenen met 50 procent korting beet.
Johan heeft een paar schoenen met 50 procent korting beet. © svk

“Het is echt de moeite”, vertelt Johan ons. Deze Bruggeling heeft net een paar schoenen voor amper 27 euro kunnen aankopen. “Ik ben een vaste klant, Bristol is dé zaak voor de middenklasse. De Nederlandse keten van Haren is veel te duur, de prijzen zijn er drie keer zo hoog. Dat is echt voor de rijken…”

Niet failliet

In de winkel staat zaakvoerder Marc Dewulf (57) ons graag te woord: “Mag ik iets rechtzetten? Veel klanten denken dat wij failliet zijn. Het tegendeel is waar, ik ben zelfstandig franchisehouder van deze zaak. ‘t Is spijtig dat alle 117 vestigingen dicht moeten, onze winkel hier in Sint-Pieters is winstgevend.”

“We blijven open tot het laatste paar schoenen verkocht is. Het is nu even wachten, er zijn gesprekken aan de gang met overnemers. De kans is groot dat we met een nieuwe groep een doorstart maken. Kijk naar ons personeel, ze lopen er met de glimlach bij. Ze moeten niet bang zijn voor de toekomst.”

Witte Herdershoeve

“Ik werk met flexi’s en twee vaste winkelbedienden, die kunnen werken in mijn tweede zaak, de Witte Herdershoeve in Oostkerke. Daar verzorgen we evenementen en feesten op een domein van 6,5 hectare. We zijn van plan onze activiteiten uit te breiden en er onder meer uitvaarten in de natuur te organiseren”, aldus Marc Dewulf.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier