35 kaarsjes voor Harelbeeks bedrijf Verthé Interieurs

We herkennen v.l.n.r. Sander, Christ en Rik Verthe. © PVHK
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Familiebedrijf Verthé Interieurs viert dit jaar zijn 35ste verjaardag, waarvan 30 jaar in Harelbeke. “Harelbeke is een mooie stad om in te leven”, luidt het. De zaak is gespecialiseerd in totaalprojecten en creaties.

Christ Verthé begon in 1981 als ambachtelijke meubelmaker met de productie van meubeldeuren in massief eik. “Dat was aanvankelijk vanuit een schuur”, lacht Christ.

In 1986 begon Verthé Interieurs onder de naam ‘Verthé-Dewitte’. “Mijn toenmalige echtgenote Dorine Dewitte en ikzelf waren gebeten door de meubelmicrobe. Onze eerste meubelstukken werden niet verkocht in een showroom, maar op een vrachtwagen. Het unieke concept van een salon in een camion sloeg meteen aan, want in een mum van tijd waren de tentoongestelde salons verkocht.”

Feestzaal

In Bavikhove huurden ze een feestzaal en gebruikten die als toonzaal. “Door het enorme succes hadden wij nood aan meer capaciteit en huurden we voor een korte periode feestzaal De Gilde in Bavikhove. Omdat de interieurzaak niet onze hoofdactiviteit was, hielden we de winkel enkel open tijdens het weekend. In de week was ik actief als kastenmaker en Dorine als stikster.” Toen de huur ten einde liep verhuisde Verthé-Dewitte in 1987 naar Kuurne. “Het werd onze eerste toonzaal.”

In 1991 trok de interieurzaak Verthé-Dewitte naar Harelbeke. “Dorine en ik kochten er het pand van de UNIC, gelegen langs de Gentsestraat 46. Wat je zelf doet, doe je meestal beter. Met die ingesteldheid realiseerden we er op een korte termijn heel wat verbouwingen. In deze periode kwam ik ook fulltime in de interieurzaak werken en de naam veranderde in 1995 in Verthé Interieurs”, gaat Christ verder. We voerden verscheidene verbouwingen uit en maakten een toonzaal van 500 vierkante meter.” Vanaf 1998 stapte Rik fulltime in de zaak. “Om verder te kunnen groeien, deden we opnieuw heel wat investeringen. Zo werden het pand M&M naast de zaak en een klein magazijn bijgekocht. Ook ons aanbod kreeg een stevige update met een uitgebreid gamma aan slaapcomfort en maatkasten.”

Nieuw type relaxzetel

Na enkele moeilijke jaren werd een nieuwe stap gezet. “Mijn zoon Sander vervoegde het team. Naast zijn komst werd er ook een nieuwe service geïntroduceerd: het inlijsten van foto’s, kunstwerken, T-shirts en meer. Daarvoor werd Inlijstatelier Vanmeenen, een gevestigde waarde in Harelbeke, overgenomen.” Sander kreeg daarvoor het Unizo HIB-label als ambachtelijk werker. De zaak lanceerde ook een nieuw type relaxzetel waarin je plat kan liggen maar waarmee je ook kan rijden zoals met een rolstoel. Intussen bestaat de zaak 35 jaar. “Mijn passie voor meubels en interieur is altijd al mijn absolute drijfveer geweest.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.