Roeselare heeft er een bakkerij bij. Op dinsdag 2 maart opent Bakkershûs Decroos in de gebouwen langs de Oostnieuwkerksesteenweg waar vroeger Hortiplan huisde. Bakker Luc Decroos (40) blijft ook in Menen actief, maar het bakken zelf gebeurt voortaan in Roeselare.
De ouderlijke Bakkerij Decroos is gevestigd op de Grote Markt in Menen. “Maar daar was het te klein geworden. We zochten dus een grotere locatie en vonden die hier in Roeselare. De winkel van de bakkerij blijft open in Menen, maar het bakken zal nu allemaal in Roeselare gebeuren.”
Uitstekende ligging
De gebouwen langs de Oostnieuwkerksesteenweg zijn inderdaad immens voor een bakkerij. Centraal vooraan zal de winkel zich situeren. Aan de linkerkant is er een grote laad- en loszone met daarachter een stockageruimte. Zowel voor het bakken, de patisserie als het maken van ijs zijn er aparte grote ruimtes. Ook de afwas moet niet in een hoekje gebeuren en krijgt een eigen ruimte. “De ligging is hier ook uitstekend. We situeren ons dichtbij het centrum, maar we zitten ook snel op de ring”, verduidelijkt Luc Decroos.
Bakkershûs Decroos is een totaalconcept waar Melissa Casier (MC Design) zowel de naam, visuele communicatie als reclamematerialen voor haar rekening nam. “Het kapje op ‘u’ is niet toevallig. We spreken de naam op zijn West-Vlaams uit, maar het kapje wijst er op dat je alles onder één dak vindt. Bovendien wijst het ook omhoog, de weg die de bakkerij wil inslaan. Het is een groot gebouw, maar we willen er toch de West-Vlaamse gezelligheid in houden.”
Dessertbuffetten
Grote pancartes voor de deur duiden erop dat Luc Decroos nog versterking zoekt voor zijn zaak. “Maar we zijn al met vier bakkers die hier in maart aan de slag gaan. Bedoeling is dat we straks gaan uitleveren aan restaurants, feestzalen en traiteurs, maar omdat de horeca stil ligt, zal dat nog moeten groeien uiteraard. Voor particulieren beschikken wij over een breed assortiment aan brood en pistolets, banket, chocolade, marsepein, ijs… Het totale gamma dus. Maar we specialiseren ons op dessertborden en dessertbuffetten.”
Op dinsdag 2 maart zwaait het Bakkershûs de deuren open. “We zijn elke dag doorlopend van 6.30 tot 18 uur open. Op zondagmiddag tot 13 uur en maandag is onze sluitingsdag. Twee vaste mensen zullen hier het gezicht worden van de winkel.”
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier