Avondmarkt op 15 augustus in Dadizele kan toch plaatsvinden: “Dringend weer leven in de brouwerij brengen”

Schepen Nessim Ben Driss, Thomas Paret, Kris Callemein, Jos Dupont, Rik Knockaert, Wim Louage, burgemeester Ward Vergote, Pol Verhelle en Jari Bonnier zijn blij dat de voorbereidingen voor de avondmarkt weer kunnen opstarten. (JS-foto JS)©jan_stragier Jan Stragier
Schepen Nessim Ben Driss, Thomas Paret, Kris Callemein, Jos Dupont, Rik Knockaert, Wim Louage, burgemeester Ward Vergote, Pol Verhelle en Jari Bonnier zijn blij dat de voorbereidingen voor de avondmarkt weer kunnen opstarten. (JS-foto JS)©jan_stragier Jan Stragier
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Ondernemersvereniging Dadizele Onderneemt, die voor de coronacrisis instond voor de organisatie van de jaarlijkse avondmarkt op 15 augustus, is de voorbereidingen op een nieuwe editie van het evenement gestart.

15 augustus is jaarlijks de hoogdag van Dadizele. De avondmarkt lokt in normale omstandigheden elk jaar duizenden mensen naar de Pompeschittersgemeente. “Door de coronacrisis konden we vorig jaar niets organiseren. Dat vonden we echt heel erg jammer. Dit jaar bleef het lang afwachten. Van het gemeentebestuur kregen we inmiddels groen licht. We mogen starten met de voorbereidingen. We hebben nog veel werk voor de boeg, maar we hopen er echt iets heel erg moois van te maken”, aldus Rik Knockaert, voorzitter van Dadizele Onderneemt.

Met een rommelmarkt, een eucharistieviering, een aperitiefmoment, de uitreiking van de Gheselle van de Pompe en de eigenlijke avondmarkt staan op 15 augustus alle ingrediënten op het menu van de jaarlijkse halfoogstfeesten in Dadizele. “We hebben beslist om de avondmarkt te laten plaatsvinden. Het is belangrijk dat er weer leven in de brouwerij komt. Dat is belangrijk voor het gemoed van de mensen”, aldus burgemeester Vergote (Visie).

Zenuwcentrum

Dadizele Onderneemt werkt ook dit jaar samen met een marktkramersvereniging. In totaal zal een 120-tal marktkramers neerstrijken in het centrum van de gemeente. De rommelmarkt vindt dit jaar vanaf 5.30 uur plaats in de Ketenstraat. “De inschrijvingen lopen zelfs vlotter dan anders”, luidt het bij de organisatie.

Het zenuwcentrum van de festiviteiten zal zich dit jaar in de gebouwen van het gemeentelijk domein ’t Torreke bevinden. “Vroeger werd alles gestuurd vanuit het voormalig gemeentehuis, maar daar zijn momenteel grote werken bezig”, legt Knockaert uit. Ondertussen wacht men bij Dadizele Onderneemt nog de nieuwe coronamaatregelen af. “Momenteel is het bijvoorbeeld nog niet duidelijk of de aanwezigen op de avondmarkt een mondmasker zullen moeten dragen.”

Bij Dadizele Onderneemt is men blij terug te kunnen organiseren. Niet enkel de avondmarkt staat met rood aangestipt in de agenda van de bestuursleden. De ondernemersvereniging plant eind dit jaar ook nog een kerstevenement. Begin volgend jaar hoopt Dadizele Onderneemt een nieuwjaarsreceptie te organiseren voor de lokale ondernemers.

Betere tijden

Schepen van Economie Nessim Ben Driss (Visie) is blij dat er ook voor die lokale ondernemers en handelaars weer betere tijden aanbreken.

“Tijdens de coronacrisis was het voor hen niet altijd even gemakkelijk. Met de dienst economie hebben we hen zoveel mogelijk proberen te ondersteunen.”

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier