APK Group uit Pelt koopt NV Verfaillie-Leroy uit Zillebeke op

De NV Verfaillie-Leroy uit Ieper-Zillebeke heeft een overnameakkoord getekend met de APK bedrijvengroep dat zijn hoofdzetel heeft in het Limburgse Pelt. Voor het familiebedrijf uit de Westhoek is hiermee ook na bijna een eeuw economische activiteit een verdere toekomst verzekerd voor het management en alle medewerkers.

De firma NV Verfaillie-Leroy maakt nu deel uit van de APK Group uit Pelt. © EG

De eenmanszaak Verfaillie werd in 1927 opgericht en werd in 1983 omgevormd tot de NV Verfaillie-Leroy. De gedrevenheid van de zaakvoerders en de medewerkers deden dit bedrijf uitgroeien tot een volwaardige KMO met een weldoordachte diversificatie van producten en diensten. Zo werd naast de wegenwerken en signalisatie het activiteitenpakket uitgebreid met de aanleg van nutsvoorzieningen.

Precies in deze sectoren verdiende de APK Group ondertussen haar sporen en kan ze met deze overname haar aanwezigheid in West-Vlaanderen verder versterken om nog dichter bij haar klanten te staan en het ontzorgen zo te maximaliseren. Voor deze afdeling wordt door de opname binnen de APK Group de tewerkstelling verzekerd. De overnemer is van plan om de nieuwste aanwinst verder uit te bouwen.

Signalisatie en wegmarkeringen

NV Verfaillie-Leroy is ook gespecialiseerd in het produceren, verhuren en plaatsen van tijdelijke en permanente verkeers- en veiligheidssignalisatie, alsook het uitvoeren van wegmarkeringen. Zij beschikken over een eigen productielijn, waardoor steeds snel kan worden geleverd.

Ook voor deze afdeling zal de overname door APK Group zorgen voor een verdere ontwikkeling, aangezien APK Group ondertussen een breed dienstenpakket met onder meer infrastructuurwerken kan aanbieden over het volledige Belgische grondgebied en de buitenlandse vestigingen in Nederland en Duitsland. Deze afdeling wordt momenteel bemand door 10 ervaren en gekwalificeerde medewerkers en APK Group zal ook deze activiteiten in de toekomst verder ontplooien.

Familiebedrijf

NV Verfaillie-Leroy levert, net als APK Group, diensten aan gemeenten, bedrijven en de dienstensector zowel publiek als privé. Ook het duurzaam ondernemen met een constante aandacht voor kwaliteit, veiligheid en milieuzorg zullen in deze nieuwe bedrijfsstructuur de pijlers blijven in het vervolghoofdstuk dat het West-Vlaamse familiebedrijf zal kunnen aansnijden.

Ook de zonen, die ondertussen al de derde generatie zijn die binnen de familie Verfaillie-Leroy actief zijn in het bedrijf, zullen verder werkzaam blijven binnen de organisatie, waardoor APK Group haar naam als familiebedrijf alle eer aandoet en ervoor zorgt dat de continuïteit kan worden gegarandeerd.

Over APK Group

APK Group is een infrastructuurbouwer van duurzame en slimme steden. De bouwgroep zorgt voor een totaalpakket door toekomstgericht wegen aan te leggen, bouwwerken te realiseren en te voorzien in technieken zoals netwerken voor energie, water en telecom.

APK Group staat ook in voor het beheer en onderhoud van deze netwerken. De groep biedt verschillende diensten aan die onder te verdelen zijn in drie pijlers: verbinden, ontzorgen en onderhouden. Dat doet APK Group al meer dan 50 jaar, met intussen meer dan 1.500 collega’s verspreid over 25 sites in de Benelux en Duitsland. (EG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.