Toneelvereniging KNA Moorslede op de planken met nieuwe regisseur

We zien regisseur Pieter Verbeke, Sandy Decaestecker, Marijke Goossens, Dirk Degryse, Chris Depuydt, Danny Canniere, Eddy Verlinde, Geert Wybaillie, Heidi Dewitte, Mario Soenen, Viviane Vanrobaeys, Ludwina Debusschere, Denise Jonckheere en Hilde Vanderhaeghe. Eline D'Hondt is afwezig. © JS
Redactie KW

Toneelvereniging Kunst na Arbeid uit Moorslede staat binnenkort weer op de planken met een reeks voorstellingen. De acteurs brengen vijf keer de komedie ‘B&B, Stille rust’ op de planken. Regisseur Pieter Verbeke leidt alles in goede banen. Voor hem is het de eerste keer dat hij KNA regisseert.

Kunst na Arbeid brengt nu al meer dan tachtig jaar toneel op de planken. Ook dit jaar spelen de acteurs een komedie. Er werd gekozen voor B&B Stille Rust, een blijspel van Roeselarenaar Werner Van Branteghem.

Een echtpaar woont juist naast hun funerarium Eeuwige Rust. Nu hun dochter getrouwd is, komen er enkele kamers vrij bij hen thuis en openen ze volgende week hun B&B. Een B&B naast een funerarium, dat vraagt voor problemen. Manlief komt een bed tekort in het funerarium en vrouwlief verhuurt nu net een kamer in de B&B. Verschillende gasten komen in contact met een lijk en denken het vermoord te hebben. Voor de politie wordt dit een moeilijk onderzoek.

De regie van het stuk is in handen van Pieter Verbeke. “Ik regisseer inmiddels een tiental jaar in Geluveld, maar kreeg vorig jaar de vraag of ik dat ook eens in Moorslede wou doen. Ik vind het zelf belangrijk dat toneelverenigingen eens wisselen van regisseur en zag het dan ook helemaal zitten. We repeteren sinds oktober. Ik kwam onmiddellijk in een enthousiaste groep terecht. Bij KNA zitten mensen die zich vol enthousiasme inleven in hun rol. Ja, ik heb al zin gehad om ook mee te spelen.”

Praktisch

KNA brengt vijf voorstellingen. Dat doet men in gc De Bunder. “Een uitstekende zaal om iets moois te doen”, vindt de regisseur. De voorstellingen gaan door op zaterdag 24 februari, zondag 25 februari, woensdag 28 februari, vrijdag 1 maart en zaterdag 2 maart.

De acteurs beginnen er telkens om 20 uur aan, enkel op zondag trappen ze de voorstelling om 18 uur af. Kaarten zijn verkrijgbaar via de cultuurdienst. Mailen kan naar cultuur@moorslede.be of binnenspringen in het kantoor is ook mogelijk.

“De kaartenverkoop gaat inmiddels goed, maar er kunnen nog steeds mensen bij. Je merkt wel dat na de coronacrisis heel wat mensen weer snakken om toneelvoorstellingen bij te wonen.”

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier