Theatergroep Thea Muze viert jubileum in kuuroord

Thea Muze viert zijn vijfde verjaardag met een knotsgekke komedie. © AV
Redactie KW

De Gullegemse theatergroep Thea Muze viert zijn vijfde verjaardag op vrijdag 1 en zaterdag 2 maart met de knotsgekke komedie ‘Kuuroord OlivAlex’ in OC De Cerf op het Kerkplein van Gullegem.

Regisseur Kenneth Soetaert inspireerde zich voor de nieuwste productie op de komedie Kuuroord Fontina van Pol Anrys. In de originele versie kreeg het kuuroord zijn naam door het samensmelten van de namen van eigenaars Fons en Tina. In de Gullegemse variant zijn dit Olivia en Alex. Vandaar de naam OlivAlex.

Koningin Mathilde

Het koppel wil van zijn zaak een succes maken, maar dat lukt moeilijk en ze geraken in financiële moeilijkheden. Hun personeel weigert nog te werken zolang ze niet betaald worden, de elektriciteit en het water dreigen te worden afgesloten en de deurwaarder dreigt met de verkoop van de inboedel. Hun laatste hoop ligt in de komst van koningin Mathilde die incognito naar hun kuuroord komt. Als die na een week kuren tevreden is over OlivAlex, is hun naam gemaakt en zijn ze gelanceerd.

Omdat ze echter zonder personeel zitten en dat niet aan hun gasten willen laten merken, creëren ze twee fictieve medewerkers in het kuuroord: Frans, de tweelingbroer van Alex, en Els, de tweelingzus van Olivia. Mits het veranderen van kledij, het opzetten van een bril en het veranderen van haartooi lijkt dit vrij eenvoudig haalbaar.

Olivia heeft ook een fotograaf van het weekblad Hello Everybody uitgenodigd om discrete en smaakvolle foto’s van het verblijf van de koningin in het kuuroord te nemen om daar later reclame mee te kunnen maken. Zonder dat Alex en Olivia het weten, heeft echter de zaakvoerster van kuuroord Slank & Fit – de grote concurrent – zich ingeschreven voor de kuur en zij probeert met alle mogelijke middelen kuuroord OlivAlex te boycotten.

Opvoeringen

Als de fotograaf ook al voor Slank & Fit blijkt te werken, de elektriciteit wordt afgesloten en de gasten op het verkeerde been worden gezet door de aanwezigheid van Frans en Els en ervan overtuigd zijn dat Frans is vermoord als die niet meer komt opdagen, lijkt het einde van kuuroord OlivAlex nabij. (AV)

Opvoeringen op 1 en 2 maart, telkens om 20 uur. Kaartjes – gratis consumptie inbegrepen – kosten 12 euro. Info en reservaties: soetaertkenneth@hotmail.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier