Studio K brengt beklijvend ‘Het meisje met de gele ster’

De cast samen met regisseur Courtens. © Foto Luc
Luc Bouckhuyt
Luc Bouckhuyt Medewerker KW

Op 12, 13 en 14 april brengen de jongeren van Studio K het aangrijpend stuk Het meisje met de gele ster van Dirk Callens in een regie van Christophe Courtens uit Gullegem.

Het meisje met de gele ster voert ons terug naar Wereldoorlog II en is gebaseerd op waar gebeurde feiten. Net voor haar ouders door de nazi’s gedeporteerd worden, brengt een verzetsman dochter Sarah Czajkowska naar een onderduikplaats in een klooster. Daar blijken nog andere kinderen door het verzet te zijn ondergebracht. Ondanks de inspanningen van zuster directrice en haar nonnen, is het verblijf in het klooster allerminst aangenaam. De eenzaamheid, angst, honger en afzondering wegen zwaar op de verborgen kinderen. Gelukkig zorgt hun jeugdige spontaniteit en naïviteit voor dat sprankeltje hoop om te volharden en te blijven geloven in de toekomst, al is de veilige geborgenheid van hun onderduikadres geen absolute zekerheid.

Aangrijpend

Martje Bekaert, actrice bij Studio K: “Het is nu het derde stuk waarin ik een rol mag vertolken en deze keer grijpt het me naar de keel. Dit gebeurde echt met leeftijdsgenoten. Tijdens de repetities groeide het besef dat deze toestanden nog altijd voorkomen: kinderen en jongeren moeten nu ook nog onderduiken voor hun eigen veiligheid, gave en goed verlaten en vluchten naar andere continenten.”

Treden aan als Studio K – acteurs : Alyssa Debommarez, Arthur Delecluyse, Janne Himpe, Jelle Craeynest, Julie Declercq, Lente Maenhout, Lies Vanhaesebroeck, Lune Dewulf, Martje Bekaert, Nina Dewulf, Noor Decorte, Qiëlle De Wielemaeker en Renée Quintyn. Enkele Karel-acteurs zorgen voor de nodige versterking : Katelijne Vervaeke, Luc Masschelein, Ann Verbeke, Kurt Lisabeth en Geert Tallieu. Het team van Karel van Mander Ghesellen zorgt voor de regieassistentie, decor, licht, geluid en grime.

Zaal Ter Deeve, Bonestraat 24 op vrijdag 12 april om 20 uur, zaterdag 13 april om 20 uur en zondag 14 april om 16 uur. Info en tickets (10 euro) via www.dekarels.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier