Richten wél blij met andere locatie na sluiting stadsschouwburg: “We willen hier zelfs blijven!”

Redactie KW

Een week na het beklag van Iepers operettegezelschap Revue over de gesloten stadsschouwburg en het volgeboekt cultuurcentrum kan de Ieperse Kunstkring Richten allerminst klagen over hun alternatieve locatie in de concertzaal van het jeugdontmoetingscentrum (JOC). Sterker nog, de theatervereniging wil niet terug naar de stadsschouwburg.

De stadsschouwburg van Ieper is voor onbepaalde duur gesloten tot er nieuwe verwarming en ventilatie is. De lokale verenigingen, die na een cultuurloos coronajaar uitkeken naar nieuwe optredens, zochten met de hulp van de stad naar andere locaties. Revue wou Het Perron, wat niet mogelijk bleek door de eigen programmatie van cultuurcentrum Het Perron, en stelt nieuwe voorstellingen opnieuw met een jaar uit. Richten speelt voor het eerst in de concertzaal van het JOC naast Het Perron en reageert na verschillende voorstellingen opvallend positief.

Met gat in de boter

“Ik zou hier liefst blijven”, bekent bestuurslid en acteur Dirk Clement (67). “Voor onze voorstellingen van Picasso moesten we uit noodzaak een alternatief zoeken voor onze vertrouwde stadsschouwburg. Gelukkig was deze zaal vrij en we zijn hier met ons gat in de boter gevallen. Ik had niet verwacht dat het zo zou meevallen: een aangename zaal vlakbij het cultureel hart van Ieper, een voldoende groot podium, wat meer ruimte in de coulissen, vier kleedkamers en de nabijheid van toiletten en materiaal. De capaciteit van de zaal is voldoende voor ons, en vooral: de aanwezigheid van een bar. Dat is een van de grootste minpunten van de stadsschouwburg. Intussen hebben we hier al data vastgelegd voor voorstellingen in maart volgend jaar. Ook bij de andere spelers hoor ik hetzelfde: laat ons hier blijven!”

Nu zaterdag vindt de laatste voorstelling plaats van Picasso, striptease van een genie, in de concertzaal van het JOC. (TP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.