Oostendse comedian Mohsin Abbas heeft vol seizoen met 30 shows

Mohsin Abbas in de grote zaal van De Grote Post waar hij op 11 oktober speelt. © EFO
Edwin Fontaine
Edwin Fontaine Medewerker KW

Met 30 voorstellingen van zijn eerste zaalshow bekroont Oostendenaar Mohsin Abbas een mooi parcours. “Ik start bewust niet in Oostende met de tournee om mijn Nederlands wat te oefenen”, zegt Mohsin die de marketing en booking voor zijn shows zelf doet.

Mohsin Abbas startte in 2017 met comedy en laste enkel tijdens de pandemie een (noodgedwongen) pauze in. Zijn line-ups met anderen, deelname aan festivals en steeds groter wordend eigen repertoire resulteerden nu in een eerste volwaardige eigen show van 75 minuten. Moh?! verwijst naar verwondering en de eerste letters van zijn naam. “Ik ben erg trots op de show en de tour die nu op stapel staat. Toch ben ik niet over één nacht ijs gegaan. Een volwaardige eigen zaalshow is iets dat groeit. En ik heb 25 try-outs gespeeld. Mensen mogen snedige comedy verwachten met een knipoog naar mijn Pakistaanse roots en Oostende. De verhalen zijn niet te lang en bevatten veel snelle grappen. Ik speel ook erg in op het publiek. In deze show zit ook muziek. Uiteraard de Vlaamse en Engelse muziek, maar die van Bollywood. Dat zorgt toch voor een verrassing.”

De show van Mohsin gaat in première in de Minard in Gent. Al 5 voorstellingen zijn uitverkocht. “Ik start bewust niet in West-Vlaanderen om mijn Nederlands wat te oefenen. De toeschouwers zullen sowieso horen dat ik West-Vlaming ben.” Abbas nam de promotie en booking zelf in handen. “Ik polste enkele CC’s, waaronder De Grote Post, of ze mijn show ook zouden programmeren als ik niet werkte met een bookingsagent. De reacties waren positief en dus nam ik het zelf in handen, met mijn professionele bagage in de marketing. Het resultaat is meer dan 30 shows dit seizoen en ook in het seizoen 2025-2026 zijn er al aanvragen. Dat is twee keer zoveel als ik verwachtte dus ik ben dubbel zo trots.”

Vaste job

Mohsin blijft met beide voeten op de grond. “Ik moet een balans zoeken tussen comedy, mijn professioneel leven als marketeer en mijn gezin. Goede afspraken zorgen er nu voor dat ik alles kan combineren.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier