Meer Vreugde reist naar de nineties

De acteurs van meer vreugde werken hard aan de voorstelling van de ‘Nineties’. (foto CLY)
Redactie KW

Met twee gezelschappen is de toneelactiviteit in Oostrozebeke levendig en de uitvoeringen worden ook steevast druk bijgewoond. Intussen wordt er bij toneelgezelschap Meer Vreugd hard gewerkt aan de opvoering van een tweede stuk, Nineties.

“Met deze voorstelling nemen we het publiek mee op een nostalgische reis terug naar de jaren 90. Het gaat echter niet om een geschiedenisles met historische weetjes”, opent bestuurslid en schrijver van het nieuwe theaterstuk Aad De Marez. “Het leven van een doorsnee gezin in het laatste decennium van de 20ste eeuw wordt belicht. Op tien jaar tijd slingert het leven van de personages alle kanten op. Verwacht dus een rollercoaster van emoties, van hilarische momenten tot ontroerende scènes, terwijl het gezin zijn weg probeert te vinden door de ups en downs van het leven. Het is een voorstelling doordrenkt met aardig wat nineties vibes.”

De voorstelling wordt opgebouwd als een cafétheater. De Eenaemezaal van oc Mandelroos wordt omgetoverd tot een levendig café. “Het is een leuke formule waarbij het publiek niet alleen kan genieten van het toneel, maar ook de gezelligheid van ons cafétheater kan ervaren”, voegt actrice Bernadette Damman er aan toe.

Er wordt gespeeld op zaterdag 6 april 2024 (20 uur), zondag 7 april (18 uur), maandag 8 april (20 uur), donderdag 11 april (20 uur), vrijdag 12 april (20 uur) en zaterdag 13 april (20 uur). De acteurs van dienst zijn Lynn Herrero, Sebastiaan Steenhoudt, Andreas de Bont, Evy Debrabandere, Maddy Decraemer en Bernadette Damman. Linda Devolder leent haar stem aan dit verhaal. Het scenario werd geschreven door Aad De Marez, die samen met Bernadette Damman de verhaallijn bedacht. Jan Vanoudenaerde regisseert de spelers richting een mooie voorstelling. Inschrijven kan via de facebookpagina van Meer Vreugde Oostrozebeke of de website www.meervreugde.be. (CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier