(Jeugd)harmonie brengt musical ‘De Gelaarsde Kat’

Centraal staat dirigent Hilde Balcaen, geflankeerd door de jeugdharmonie en enkele muzikanten van de harmonie Lauwe. © CB

Op zaterdag 9 maart concerten de Harmonie en de Jeugdharmonie Lauwe in CC De Steiger. Samen met de leerlingen Woord Lauwe brengen ze de sprookjesachtige muziektheatervoorstelling ‘De Gelaarsde Kat’, een voorstelling waarin muziek en vertellingen over sprookjes elkaar voortdurend afwisselen.

“We werken regelmatig samen met de academie, zowel met de woordklas als met de notenleerklas”, zegt voorzitter Pieter Decruynaere van Harmonie Lauwe. “Dit keer opperden we het idee om een avond rond het thema ‘sprookjes’ te brengen. Onze dirigent Hilde Balcaen en leerkracht woordkunst Jeroen Spillebeen van de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord hebben samen de voorstelling uitgewerkt. Onze muzikanten van de harmonie en de jeugdharmonie spelen concertstukken. Die muzikale nummers worden af gewisseld af met verhalen, gebracht door de leerlingen Woord Lauwe.”

Alles samen zullen er zaterdagavond 50 muzikanten en 16 woordleerlingen op het podium staan. “Met Jules en Senne zijn er zelfs twee leerlingen die zowel meespelen met de harmonie als verhalen vertellen”, weet woordleerkracht Jeroen Spillebeen.

Verrassende wendingen

“Ik ben op zoek gegaan naar verrassende teksten rond de sprookjes van De Gelaarsde Kat, Sneeuwwitje en Doornroosje. Ik heb gekozen voor verhalen met een speciale en onverwachte plottwist. Allemaal samen vormen ze een mooi geheel, dat ongetwijfeld de fantasie van het publiek zal prikkelen.”, zegt Jeroen, die samen met zijn collega Bieke Brunin de leerlingen Woord Lauwe begeleidt.

De muziektheatervoorstelling vindt plaats op zaterdag 9 maart om 18.30 uur in de theaterzaal van CC De Steiger. Tickets kosten 12 euro, kinderen onder de 12 jaar betalen slechts 10 euro. Reserveren kan via ticketsd@harmonielauwe.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier