Dansstudjoke, Vereniging Ons Tehuis en Joc Ieper brengen bewegingstheater ‘Nooit Nergens’

(foto EF) © Eric Flamand
Anton Peene Reporter

Op zaterdag 2 en zondag 3 maart brengen 28 Ieperse jongeren het bewegingstheater ‘Nooit Nergens’ in de concertzaal van het JOC. Het is een samenwerking van Dansstudjoke, Vereniging Ons Tehuis en JOC Ieper.

De voorstellingen van Nooit Nergens zijn op zaterdag 2 en zondag 3 maart. Fauve Deponthière (29) is de dochter van Dansstudjoke-oprichter Joke Quaghebeur. Fauve, die ook al 15 jaar dansles geeft bij de Ieperse dansstudio, neemt de algemene leiding. De eindregie van het stuk is in handen van Gilles Le Roy.

In 2017 werkten Dansstudjoke en Vereniging Ons Tehuis (VOT) al eens samen. “We voelden dat dit voor een positieve impact zorgde op de jongeren van VOT, maar ook op onze jongeren”, vertelt Fauve Deponthière. “Het is leuk dat we na zeven jaar een verlengstuk kunnen breien en opnieuw de handen in elkaar konden slaan met Sabine Dewitte van VOT. Onze vorige voorstelling heette Anders Gelijk en met Nooit Nergens bieden we opnieuw een kans en ervaring aan de deelnemende jongeren.”

Filosofie

Er wordt gewerkt rond het thema weg. De slagzin is: We verdwijnen, maar eigenlijk willen we allemaal gevonden worden. “Er zit een zekere filosofie in het stuk. De jongeren laten zien hoe ze soms vastzitten in hoofd en lichaam. Ze zijn op zoek naar veiligheid en willen gehoord worden. Ze worstelen en komen – meestal weer overeind. Na negen maanden vol workshops en repetities zijn we blij om onze voorstelling te brengen voor het grote publiek. Het wordt een productie waar dans, muziek, woord en beeld samengebracht worden. In de voorstelling zit veel input en inspiratie van onze jongeren. In totaal zijn er 28 deelnemende jongeren tussen 8 en 22 jaar.”

Het theaterstuk is meer dan alleen het ontbolsteren van hun creativiteit. “De jongeren werden deskundig begeleid op artistiek vlak, maar ook op therapeutisch vlak. Met Nooit Nergens kunnen ze hun talenten ontwikkelen en zo hun zelfzekerheid aansterken en zelfvertrouwen verwerven”, aldus Fauve, die tevreden terugkijkt op deze samenwerking. (API)

De voorstellingen vinden plaats in de Concertzaal van het JOC op zaterdag 2 en zondag 3 maart. Info en tickets: www.hetperron.be/nooit-nergens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier