Conservatorium Kortrijk organiseert voor volwassenen de richting ‘Theatermaker’

Kymberly Adams, Leonie Delodder, Jara Vandermeulen en Emiel Dhondt © MD
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Voor al wie (18+) zich als “maker” wil verdiepen in wat het podium kan bieden, is er de nieuwe studierichting ‘Theatermaker’ aan het Conservatorium Kortrijk.

Richting ‘Theatermaker’

“In de richting ‘Theatermaker’ reiken we de nodige tools en technieken aan waarmee de student zelf aan de slag kan om eigen artistiek materiaal te ontwikkelen. Als maker ontwikkel je visie en een eigen stijl over wat jouw artistieke link met het podium is. Je onderzoekt de vele mogelijkheden, voert experimenten uit, speelt/schrijft/regisseert om zo een beeldtaal te ontwerpen die past bij jouw artistieke aanvoelen en wisselt daarover uit met medestudenten en experten uit het vakgebied. Op die manier doe je de nodige ervaring om een artistiek groeiproces mogelijk te maken, waarbij jij jouw publiek vindt dat past bij jouw artistieke DNA”, legt coach Bart De Wildeman uit.

De coaches in Conservatorium Kortrijk zorgen voor extra omkadering voor een toonmoment, voorstelling of presentatie met optredens in eigen huis of op locatie. “Collega’s uit het veld voorzien jou van extra feedback over het artistieke proces waar je je in bevindt. Tevens bieden we je de kans om ook op zoek te gaan naar speelplekken, bij jou passende media en partners (productiehuizen, subsidieaanvragen, festivals, spelers, enzovoort) die jouw artistieke droom mee helpen realiseren.”

Out of The Woods

Vier studenten van de richting ‘Theatermaker’ aan het Conservatorium Kortrijk – Kymberly Adams, Leonie Delodder, Emiel Dhondt en Jara Vandermeulen – spelen op 19 april in de Concertstudio hun eigen voorstelling Out of The Woods.

“Wat gebeurt er als het bos alles wordt? Waar ga je dan heen? Of blijf je waar je bent? Ben je dan verdwaald of vind je jezelf net terug? Maar wat betekent dat, jezelf terugvinden?” enthousiasmeert Bart De Wildeman.

Reserveren kan door een mail te sturen naar bart.de.wildeman@telenet.be. De toegang is gratis.

Meer info over de nieuwe theaterrichting kan je bekomen door te mailen naar bart.de.wildeman@telenet.be of telefonisch op 0476 77 80 26.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier