Binnenstebuiten speelt in 10de productie ‘Pour l’amour’ in Pittem: “Waaier aan actuele thema’s”

Met ‘Pour l’ amour’ knoopt Theater Binnenstebuiten aan met zijn traditie van stukken met een diepere betekenis, waarbij een zeker inleveringsvermogen van pas komt. (foto Jan)
Redactie KW

Van vrijdag 1 tot zaterdag 9 maart brengt Theater Binnenstebuiten met ‘Pour l’amour’ zijn tiende productie. Het wordt een tragikomedie waarin al eens mag gelachen worden, maar die toch doorspekt is met tal van actuele thema’s en die de toeschouwer ook af en toe het voorhoofd laat fronsen.

“Als theatergroep brengen we graag vernieuwing en willen we ook telkens iets anders op de planken zetten”, vertelt Dave Buyck. “De ene keer raken we de gevoelige snaar, een andere keer rekenen we op de aandacht van het publiek. Bij onze tiende productie ‘Pour l’amour’, een tragikomedie van het auteursduo Jose Frehe en Rob Van Vliet, mag er al eens gelachen worden, maar ook nu is een diepere betekenis nooit ver weg.

Het is het pakkende verhaal van Jimmy, althans zo noemt zijn moeder hem. Hij gaat immers door het leven als ‘Angel’, al is ‘leven’ wat overdreven, want Jimmy is eigenlijk overleden. Deze tragikomedie toont twee moeders wiens kinderen levensbeslissingen nemen, die zij niet meteen willen. In hoeverre ligt dit dan aan de opvoeding door de moeders? De centrale vraag van het stuk is: mag je wel zijn wie je wenst te zijn? Vragen waar de toeschouwers zelf het antwoord zullen op moeten zoeken.”

Vertrouwd gezicht

“Voor de regie zijn we met Danny Verlinden in zee gegaan, een vertrouwd gezicht. Hij regisseerde ons eerste stuk ‘ge-TIC’t’, nam ons net voor corona onder zijn vleugels voor ‘The Mousetrap’ van Agatha Christie en werd nu opnieuw aan boord gehaald omdat hij ons de geschikte persoon leek om dit pakkende stuk te regisseren. In tegenstelling tot wat de titel doet vermoeden is het immers geen romantisch verhaal, maar zal de kijker geconfronteerd worden met thema’s als pestgedrag, uitsluiting of diversiteit, maar ook met de moed om door te zetten, liefde, hoop en vertrouwen.

“Niet minder dan vijf nieuwe medewerkers zullen tijdens het stuk hun opwachting maken, wat ons zeer blij stemt. Binnen onze groep vinden we het belangrijk om de acteurs zo correct mogelijk te casten en daarom blijven we nieuwe gedreven en gemotiveerde krachten aantrekken.”

De voorstelling heeft plaats in CC Het Buurthuis in Egem. Voorstellingen op 1, 2, 3, 5, 8 en 9 maart, op zondag om 17 uur en de andere dagen om 20 uur. Tickets kosten 10 euro en zijn te bestellen via www.theaterbinnenstebuiten.be.

(JG)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier