Bart en Siska halen Vlaamse Romeo en Julia eenmalig nog eens van onder het stof

Bart Claeys en Siska Houthoofd spelen elk drie rollen. © GF
Jan Maeseele
Jan Maeseele Medewerker KW

Tien jaar geleden doorkruiste Bart Claeys de hele provincie West-Vlaanderen voor zijn jaarlijkse theatertournee in ‘t café. Hij trok toen op pad met Siska Houthoofd en het theaterstuk M & J, een Vlaamse versie van Romeo en Julia.

Toneelliefhebbers binnen het Arko Dorpstheater herinneren zich nog dit fantastisch komische stuk. “Wij spraken Bart aan met de vraag of hij dit toneelstuk nog eens wilde overdoen en samen met Siska haalt hij nu eenmalig deze Vlaamse versie van Romeo en Julia van onder het stof”, zegt Greet Depovere van het Arko Dorpstheater dat dit voorjaar een gastoptreden organiseert.

Twee acteurs

“Het werk dat we brengen is het verhaal van twee beenhouwers in een klein Vlaams dorp. Ze zijn buren en dus concurrenten… De ene beenhouwer heeft een zoon en de andere een aantrekkelijke dochter. De twee beenhouwers, de beenhouwersvrouwen en het verliefde koppel… We kunnen dit uitvoeren met zes acteurs. Siska en ik doen het met ons tweetjes en we spelen elk drie rollen”, zegt Bart.

De eenmalige voorstelling vindt plaats op zaterdagavond 16 maart om 20.30 uur in ’t Hofland. Kaarten (kostprijs 11 euro) zijn online te bestellen op de website van Arko.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier