Strograss voor het eerst op de planken in Avelgem

Redactie KW

Na twee jaar hard werken stelt Strograss een nieuw liveprogramma voor. Op vrijdag 4 november om 20.15 uur speelt de band ten dans in de theaterzaal van gc Spikkerelle.

Strograss werd opgericht in 2010 door de broers Joachim en Johannes Wannyn uit Waarmaarde en Barbara Ardenois uit Kerkhove en heeft de voorbije jaren een stevige live-reputatie opgebouwd. De band staat voor eigenzinnige rootsmuziek met diverse invloeden en sociaal bewogen songteksten. Strograss bestaat uit: Barbara Ardenois (accordeon en zang), Joachim Wannyn (banjo en zang), Johannes Wannyn (gitaar en zang), Lotte Remmen (viool en zang) en Quinten De Vlaeminck (contrabas).

De muziek die de vrienden brengen doet denken aan The Broken Circle Breakdown Band enEriksson Delcroix, maar dan in een jonge, frisse versie met een eigen kijk op de wereld van vandaag.

Nieuw album

Eind dit jaar duiken de muzikanten de studio in om de nieuwe nummers te vereeuwigen op hun tweede album dat in het voorjaar van 2017 zal verschijnen bij Appel Records, waarna ze door België en ook in het buitenland op tournee gaan. Wie op 4 november naar het concert in Avelgem komt kan in de pauze of na het concert intekenen op dit album met een uitzonderlijke korting.

Tickets voor het optreden kan je makkelijk reserveren via de website van het gemeenschapscentrum. Je kan ook terecht aan het loket in de Scheldelaan 6 of telefonisch op 056 65 30 90. (JMA)

Info over de band vind je op www.vi.be/strograss of op hun Facebookpagina