Honderdtal kinderen van kleuterschool De Berenboot in Ingelmunster in quarantaine

Directeur Bruno Six bij de bouwwerken. (foto FODI)Onze-Lieve-Vrouwschool, De Berenboot © Regional
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

De herfstvakantie begint heel raar voor een 100-tal kinderen van ‘De Berenboot’ van de Onze-Lieve-Vrouwschool in Ingelmunster. Ze moeten tien dagen in quarantaine.

Vrijdag raakte het nieuws bekend dat één personeelslid besmet was met corona. De peuters, het eerste en tweede kleuterjaar die op maandag of dinsdag ‘s middags bleven eten in school en dus in contact kwamen met het personeelslid moeten voor tien dagen in quarantaine. “Dit zijn ongeveer honderd kinderen”, zegt directeur Bruno Six van de Onze-Lieve-Vrouwschool. “Vanaf vrijdagnamiddag moesten ze in quarantaine. Ze konden net na de schooluren allemaal worden opgehaald. Niemand mocht nog naar de opvang. Dit gebeurde in samenspraak met het CLB.”

“De herfstvakantie is dus voor veel ouders raar begonnen. De kindjes mogen immers tien dagen het huis niet verlaten en mogen zeker ook niet naar één of andere opvang. De ouders moeten niet in quarantaine, maar het is maar logisch dat ze de kindjes niet alleen thuis kunnen laten. Voor veel ouders zal het dus puzzelen worden om die tien dagen te kunnen overbruggen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier