In de beginjaren van dit millennium wordt het voor Serge Feys drukker dan ooit. Hij sluit de periode als caféuitbater af en is de steun en toeverlaat van Arno. In 2012 wordt hij artistiek directeur van De Grote Post.
Wanneer in 2004 het Kursaalna een grondige renovatie opnieuw de deuren opent, staat Serge paraat. De heropening wordt op grootse wijze gevierd met een tienkoppige band onder leiding van Serge Feys die een rits (inter)nationale artiesten begeleidt. Ook het eerste concert in het vernieuwde Kursaal kan tellen: Arno opent op 21 december 2004 de zaal, met uiteraard Serge op toetsen. Het is meteen een stevige set, maar de fundamenten en het dak van het gebouw houden het. Ook Theater aan Zee weet Serge te vinden. Voor het muzikale luik Café Koer leidt hij de TaZ-band die jarenlang de muziekcuratoren zoals Stijn Meuris, Arno en Stef Kamil Carlens live op het podium ondersteunt.
We maken een sprong naar december 2012. Het cultuurcentrum De Grote Post (DGP) opent en bij de openstaande vacatures is er ook eentje voor de artistieke leiding en de muziekprogrammatie. Je raadt het al, op het lijf geschreven van onze vriend Serge. Hij krijgt de job en bouwt samen met Sam Serruys in de kelders van DGP meteen een studio.
Samenwerking met grote namen
In 2014 wordt Arno wordt 65 en daar horen uiteraard de nodige festiviteiten bij. Er komen twee concerten in het Kursaal en een tentoonstelling ‘Cinema Arno’ in het gestripte gebouw van cinema Capitole in de Langestraat. Voor de bijhorende soundscape tekent – uiteraard – Serge. In 2015 moet Serge kiezen: op tournee met Arno of focussen op zijn eigen projecten. Hij kiest voor het tweede, met volle overgave.
En de projecten volgen elkaar snel op. Zo is er de tijdelijke tributeband ‘Moondog’ (met naast Serge Roland Van Campenhout, Arno-bassist Mirco Banovic, Isolde Lasoen en Patrick Riguelle). Er zijn ook artistieke escapades in andere richtingen zoals ‘Message in a bottle’, het ‘ZILT-avontuur’ (met de in Oostende aangespoelde reporter Martin Heylen) en ‘Vriend of Vijand’ (met Rudi Vranckx en de dochter van Katarina Vermeulen).
Serge werkt daarnaast samen met een rits grote artiesten zoals Adamo, Jamie Lidell, Jane Birkin, Rocco Granata, Roland, Tom Barman, Will Tura en Zap Mama om er maar enkele te noemen. Maar ook de lokale scene verliest hij niet uit het oog. Zo kunnen The Taste, de Joe Mullen Band en Dubbe & The Beast op zijn medewerking rekenen. De helft van muzikaal Oostende betrekt hij bij DGP-projecten zoals de gesmaakte Oostendse Avonden en de 8400-cd’s.
Serge is onlangs zestig geworden, maar hij blijft superactief. In De Grote Post en met allerhande projecten zoals recent nog de Bruce Springsteen-sessie op Radio 1. Ook leuk om weten is dat het geslacht Feys er veelbelovend uitziet. Na grootvader Freddy, Serge himself is nu ook zijn zoon Louïs bezeten door de muziekmicrobe. Als jonge tiener mag hij meer dan eens de drumsoundcheck doen in de tijd dat Serge nog bij Arno speelt. Momenteel werkt hij druk aan zijn nog prille carrière als drummer.
Frank Vermang is de auteur van het boek ‘Oostende::: rock & roll’ over de geschiedenis van de Oostendse muziekscene. p>
Oostendse muziekgeschiedenis
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier