Seraphine Stragier stelt solo-album voor tijdens ligconcert in de kerk

(foto JS) © jan_stragier Jan Stragier
Redactie KW

Seraphine Stragier, afkomstig uit Ledegem maar momenteel wonende in Bachte-Maria-Leerne bij Deinze, stelt op 31 maart tijdens een ligconcert, het ‘concert in het Duister’, in de kerk van Slypskapelle haar eerste solo-album ‘Rêveries’ voor. “De rustgevende muziek zal een heel positief effect hebben op de aanwezigen.”

De 38-jarige Seraphine Stragier droomt al van jongs af aan om muzikante te worden. Als jong meisje speelde de geboren Ledegemse viool, later spitste ze zich vooral toe op harp en cello. In 2009 studeerde ze met grote onderscheiding af voor cello aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Inmiddels werkte ze reeds samen met bekende muzikanten zoals Laïs, Stef Bos, SunSunSun Orkestra, Zita Swoon, Sioen, Riguelle&Hautekiet.

Eigen wereldje

“Ik breng verschillende soorten muziek. Van pop, (hedendaags) klassiek tot improvisatie. De voorbije jaren werkte ik reeds mee aan verschillende cd’s van andere muzikanten, sinds kort heb ik mijn eigen solo-album klaar. Het album bevat verschillende bewerkingen van mijn favoriete melodieën op cello en harp”, vertelt Seraphine.

Dat solo album kreeg de voorbije vijf jaar vorm tijdens de verschillende ligconcerten die Seraphine bracht. “Ik merk gewoon dat die ligconcerten de luisteraars heel veel deugd doen. Ik wil daar ook de komende jaren verder op inzetten. In een uur tijd breng ik non-stop muziek zonder dat er iets gezegd wordt. De muziek brengt de luisteraars in hun eigen wereldje.” Seraphine brengt op vrijdag 31 maart een dergelijk ligconcert naar de kerk van Slypskapelle, dit in samenwerking met de cultuurdienst van Moorslede. Muziekliefhebbers kunnen er, zowel zittend of liggend, genieten van onder andere bewerkingen van J.S. Bach, Hildegard von Bingen, Kjartan Sveinsson, Cinematic Orchestra, Tim Vandenbergh en Edith Piaf.

Nyckelharpa

“Sinds kort bespeel ik ook een Zweeds instrument, nyckelharpa. Ook die muziek zal er te horen zijn. Achteraf kan iedereen gezellig bijpraten met een drankje, en de opbrengst gaat naar ’t Hope vzw. Het concert in de kerk van Slypskapelle is het eerste optreden in een reeks van verschillende optredens in de regio.

“De komende maand breng ik niet enkel ligconcerten, maar staan ook projecten in onder andere De Spil in Roeselare, De Schaduw in Ardooie (met Jonas Winterland) en 4n20 in Kortrijk op het programma”, besluit Seraphine.

Het exacte programma en info over tickets kan je terugvinden op de website www.seraphinestragier.com.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier