REPORTAGE Wim Ballieu brengt blitzbezoek aan Hotel M (en heeft nieuws!)

© Wim brengt met zijn nieuwe foodtruck van Balls & Glory een bezoek aan Marcel Vanthilt bij Hotel M. (Foto Stefaan Beel)
Redactie KW

Het mag een klein mirakel heten dat Wim Ballieu een bezoek aan Hotel M, de nieuwe laatavondshow van Marcel Vanthilt, nog in zijn schema heeft doen passen. Momenteel staat zijn splinternieuwe foodtruck met zijn befaamde gehaktballen opgesteld aan het Stationsplein in Roeselare.

“Het is heel vlug gegaan”, lacht Wim. “De productie had me gevraagd om eens langs te komen, maar mijn programma zat tjokvol. Ik heb uiteindelijk toch een gaatje gevonden en ik dacht: waarom niet?” Bewonderenswaardig op zijn minst, want vannacht moet de truck nog naar Gent voor het culinair festival Gent Smaakt! en dan trekt Wim door naar Brussel, waar hij naar eigen zeggen hoopt nog wat te kunnen slapen.

Nieuwe foodtruck

Wim bracht in Roeselare meteen zijn spiksplinternieuwe foodtruck mee. “Eigenlijk is het een ouder model dan mijn zwarte foodtruck, maar deze heeft gespleten ruitjes. Zo’n foodtruck is geweldig praktisch. We staan er deze zomer opnieuw mee op tal van evementen zoals het Cactusfestival, Dranouter, de Gentse Feesten uiteraard én Tomorrowland. Met dit busje hebben we ook wat meer ruimte om op feesten zoals huwelijken te staan. En ook de markten spreken ons aan.” Wim blikte eerder dit jaar een twaalftal afleveringen ineen van ‘Van alle markten thuis’ voor Libelle TV, waar hij duidelijk de smaak te pakken heeft. “We hebben overal vriendjes gemaakt, dus zien ze ons zeker nog terug”, lacht Wim.

Het zijn drukke tijden voor de gehaktballenman. “We zijn op zoek naar een tweede boerderij om varkens te laten uitlopen, de verhuizing van onze Balls & Glory in Gent is volop aan de gang en ik ben ook bezig aan een nieuw boek rond gehakt. Nee, niet rond gehaktballen, zoals mijn eerste boek, maar wel rond gehakt en wat je er allemaal mee op je bord kan toveren. Dat wordt ergens in september verwacht.”

Summer Balls

Komende zomer wil Wim ook Summer Balls opstarten. “In de villa aan het casino van Knokke-Heist ga ik samen met onder meer Jan Hoet Jr. een zomers restaurant opzetten. Pop-up? Ik ben niet zo’n fan van het woord”, lacht Wim. “Maar het is de bedoeling dat onze Balls & Glory in Brugge ‘s middags gewoon open is, maar ‘s avonds gaat die dicht. Met een shuttle brengen we dan de mensen naar Knokke, waar ze in Summer Balls terecht kunnen. We stellen daar één grote tafel op, wat het nog gezelliger moet maken. Het wordt een drukke zomer, ja, maar het is wel superplezant. Of ik nog slaap? Dat valt heel goed mee. Ik slaap zelfs meer dan toen ik catering deed. Er zit nu veel meer structuur in mijn leven en ik weet ook op welke mensen ik kan rekenen.”

En wat nog meer is: Wim krijgt opnieuw een bakprogramma op televisie. Goe Gebakken keert (nog) niet terug voor een nieuw seizoen, maar Wim mag wel allerlei desserts uit zijn hoed toveren op Libelle TV. Dat zou dit najaar op het scherm te zien moeten zijn.

(BVB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.