Opnieuw tv-opnames voor prestigieuze crimireeksen in Sijseels ziekenhuis

En… actie! In AZ Alma in Sijsele vonden vorige week opnames plaats voor een Britse remake van de prestigieuze Zweedse crimireeks Before We Die en deze week van de Franse serie Crossroads. Daarmee wordt weer een straffe serie deels in Sijsele opgenomen, nadat al Aspe, Undercover en Girl er hun camera’s stalden.

Eerder werd ook Aspe deels opgenomen in het Sijseelse ziekenhuis. Door de coronamaatregelen mag niemand de huidige sets op. (foto ON)

Op Canvas volgde je de voorbije maanden misschien ook de spannende Zweedse crimireeks Before We Die. De serie, die origineel Innan vi dör heet, slaat zo hard aan dat er nu een remake voor de UK wordt gemaakt. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Lesley Harp (bekend van onder meer Scott & Bailey), Patrick Gibson en Vincent Regan. De regie is in handen van de Belgische Jan Matthys. “Vorige week vonden er opnames plaats in het ziekenhuis”, bevestigt Marc Van Hulle, woordvoerder van AZ Alma. Deze week is het de beurt aan Crossroads, een Franse serie van regisseur Frank Van Mechelen.

“In de nieuwbouw in Eeklo laten we in deze coronatijden geen opnames toe. We hebben alle energie en ruimte nodig”

Sinds zowat alle activiteiten van het Sijseelse ziekenhuis in 2017 naar de nieuwbouw in Eeklo verhuisde en het historische pand deels leegstaat, is het erg in trek bij filmmakers. “Hou het maar eens in de gaten: in bijna elke serie is er wel een ziekenhuismoment. Daarom krijgen we heel regelmatig de vraag of ze mogen filmen bij ons, zowel in het oude ziekenhuis in Sijsele als in onze nieuwbouw in Eeklo. In dat laatste laten we in deze coronatijden wel geen opnames toe. We hebben alle energie en ruimte nodig. In normale tijden plannen we de opnames vooral in juli en augustus, normaal onze kalmste maanden. Dan is er al eens een gang leeg of kunnen ploegen filmen op de spoed en andere locaties. Onze werking mag nooit in het gedrang komen, net zoals de patiënten alle rust moeten krijgen om te kunnen herstellen. In Sijsele staat er heel wat leeg, waardoor dit minder een probleem vormt. En zoiets doet snel de ronde in het filmwereldje.”

Van Undercover tot Girl

Het lijstje van series en films die deels in het Sijseelse ziekenhuis werden opgenomen, oogt indrukwekkend: van Aspe, Undercover en Fair Trade (binnenkort op Streamz) tot films als Girl, Allemaal Familie en Jan Verheyens laatste film Red Sandra. “Voor het personeel is het wel leuk om de bekende mensen te kunnen ontmoeten. De meeste sterren maken er ook geen probleem van om met onze mensen op de foto te gaan. Helaas is het niet altijd aangenaam. Zo kwam twee jaar geleden een crew van 35 mensen drie dagen bij ons filmen. We zorgden voor eten, maar de factuur daarvan is nog altijd onbetaald. Dan hebben we besloten om een tijdje geen opnames meer toe te laten…”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.