Uitverkochte schouwburg voor LunAcoustic: “Het beste van onszelf”

Nancy Neut en Dirk Derdaele van LunAcoustic. (gf)
Redactie KW

Op vrijdag 1 maart stellen Dirk Derdaele en Nancy Neut van LunAcoustic in de schouwburg van Diksmuide hun nieuwe album ‘Lucht’ voor. De 300 plaatsen voor hun avondvullend programma zijn uitverkocht, iets wat het muzikale koppel dankbaar stemt.

Het gaat goed met LunAcoustic. Het muzikale duo werkt aan nieuwe liedjes, treedt heel regelmatig op én leeft met gezonde spanning toe naar de grote voorstelling van z’n nieuwe album ‘Lucht’.

“Het gaat inderdaad goed met ons”, laat Nancy Neut vanuit Gijverinkhove weten. “We zijn nieuwe liedjes aan het schrijven en doen heel wat verschillende optredens waar telkens veel voorbereiding aan is. Onze optredens zijn niet altijd openbaar, dat is juist. We worden immers regelmatig gevraagd om tijdens uitvaarten of een huwelijk de livemuziek te verzorgen.”

Focus

“Momenteel ligt de focus op de voorstelling van ons nieuwste album komende vrijdag 1 maart in Diksmuide. We werden uitgenodigd door CC Kruispunt. Aanvankelijk was het de bedoeling om een foyerconcert te spelen. Maar de plaatsen waren heel snel uitverkocht en de organisatie besliste om de voorstelling te verplaatsen naar de grote schouwburg. We speelden er al enkele keren, maar nooit een avondvullend programma. Spannend!”, aldus Nancy en Dirk, die de laatste weken dagelijks repeteren. Het koppel vindt dat ze dat aan het publiek verschuldigd zijn.

Spontane momenten

“Wij vinden het niet vanzelfsprekend dat mensen tickets kopen en je live willen zien”, zegt Dirk. “We doen er dan ook alles aan om het beste van onszelf te geven. De opbouw van de voorstelling ligt vast, maar lang niet elk woord is vastgelegd. Er is zeker ruimte voor spontane momenten.”

“Wat het publiek precies mag verwachten? Het wordt een luistervoorstelling van zowel muziek als vertelsels. We brengen uitsluitend eigen werk. En elk nummer voorzien we van wat uitleg: anekdotes en zo. Het zijn dingen die we graag delen met ons publiek. Er zijn geen extra muzikanten of verborgen opnames die meelopen. We spelen dus volledig live tijdens de anderhalf uur durende voorstelling. Grote dromen van roem en hitparades hebben wij niet. Mensen die onze cd’s kopen en naar onze concerten komen… het is iets waar we heel dankbaar voor zijn.”

(AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier