Tweede editie van Rock Gaston in Jeugdhuis Knipperlicht: “We willen lokale bands een podium geven”

Rock Gaston vlnr. Roel Berlaen, Bert Naessens en Dardo Lippens. © JF
Jonathan Folens
Jonathan Folens Medewerker KW

Op zaterdag 29 juni gaat in Jeugdhuis Knipperlicht de tweede editie van Rock Gaston door. Organisatoren Dardo Lippens, Bert Naessens en Roel Berlaen wilden het Zultse kermisweekend vorig jaar opnieuw een muzikaal uithangbord bezorgen. “Dat werd blijkbaar goed gesmaakt, er kwamen meer dan 200 muziekliefhebbers opdagen voor de eerste editie”, zegt Dardo.

Daarom besloot het trio achter Rock Gaston al snel om een vervolg te breien aan het initiatief. “Het uitgangspunt blijft dat we lokale bands en opkomend Belgisch talent een podium willen geven in Zulte”, gaat Dardo verder.

“Naar onze mening zijn de speelkansen nog steeds veel te schaars voor bands die nog geen ronkende naam hebben”

“Gelukkig is er wel nog heel wat muzikaal talent in de streek”, zegt Roel Berlaen. “Ik vind het zelf enorm leuk om overal kleinschalige optredens mee te pikken om dat soort bands te ontdekken. Zo hebben we weer vier straffe livebands gevonden die we met veel plezier een podium geven.”

Line-up

De line-up van Rock Gaston bestaat uit Old Town Lewis uit Oeselgem, NeXt! uit Waregem Fullcirclebroken uit Deinze, en Cesars Palace uit Desselgem. De deuren van Knipperlicht gaan open om 18.30 uur, Old Town Lewis bijt de spits af om 19 uur.

Tickets kosten 10 euro en zijn te verkrijgen via de Facebookpagina of aan de deur. “Daarmee houden we het bewust heel laagdrempelig”, zegt Bert Naessens. “Tegelijk willen we deze beloftevolle bands in de best mogelijke omstandigheden hun ding laten doen. Het is een moeilijke evenwichtsoefening, maar de eerste editie heeft bewezen dat het werkt. We hopen om tijdens het kermisweekend opnieuw de muziekliefhebbers naar het centrum van Zulte te lokken om ook op Rock Gaston de sfeer te komen opsnuiven.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier