Na 160 jaar steekt het logo van de Pittemse fanfare en jeugdfanfare in nieuw jasje

Het logo van de fanfare kreeg een fris jasje aangemeten. © foto Jan
Jan Goossens
Jan Goossens Medewerker KW

De Pittemse koninklijke Fanfare Eendracht en Kunstijver bestaat dit jaar 160 jaar en dus besloot het bestuur dat een en ander moest gemoderniseerd worden. Daarom werd zowel voor de volwassenenfanfare als voor de jeugdfanfare een nieuw logo ontworpen.

“Onze Koninklijke Fanfare bestaat dit jaar 160 jaar en we waren binnen het bestuur van mening dat enige modernisering qua presentatie naar buiten toe wel op zijn plaats was”, vertelt penningmeester Joris Defour. “Op dit moment is de werkgroep sociale media bezig met de opmaak van een nieuwe website. Dit zal gepaard gaan met een volledig nieuwe branding en dus konden we niet omheen het ontwerpen van een nieuw logo voor zowel de grote fanfare als voor de jeugdfanfare P-Nuts.”

Muziekinstrument

“Voor het ontwerp hiervan gingen we in zee met Jannis Min Jou, die zeker een binding met onze gemeente en de fanfare heeft. Hij is een oud-Pittemnaar die nu in Gent woont en de partner is van Julie Mestdagh van Slagerij Mestdagh Moonens, waarvan hij trouwens ook de branding ontwierp. Hij is tevens de kleinzoon van de oudste muzikant en erebestuurslid van de fanfare Georges Vande Caveye.”

Ook het logo van de jeugdfanfare werd aangepakt.
Ook het logo van de jeugdfanfare werd aangepakt. © foto Jan

“Bij het ontwerp van het logo ging hij uit van de term ‘Fanfare Pittem’, nam de letters ‘FP’ als centraal gedeelte en breidde dit uit tot een muziekinstrument door er een mondstuk, toetsen en een paviljoen aan toe te voegen. Het resultaat was een sober, maar mooi ontwerp. In dezelfde stijl werd het logo voor jeugdfanfare P-Nuts ontworpen. Voor de jeugdfanfare mocht het iets luchtiger zijn, en daar werd de letter P schuin gezet en komen er noten uit het paviljoen.”

Nieuwe dirigent gezocht

“De logo’s werden voorgesteld aan de muzikanten en genodigden tijdens onze jaarlijkse nieuwjaarsreceptie en werden warm onthaald. Tijdens de laatste repetitie eind december vorig jaar gaf huidig dirigent Luc Dewitte echter aan dat hij zal stoppen met dirigeren.”

“Het paasconcert op zaterdag 30 maart zal het laatste concert van de fanfare zijn onder zijn leiding. Na 15 jaar dirigeren is het volgens hem meer dan tijd om het orkest te kennis te laten maken met een andere dirigent(e). Daarom werd recent een vacature opengesteld voor een nieuwe dirigent(e).”

Kandidaat-dirigenten kunnen hun kandidatuur via fanfare.pittem@skynet.be nog indienen tot ten laatste donderdag 29 februari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier