Muzikaal op weg met Vox Musica in Roeselare

Vox Musica komt volop in beweging. © SB
Redactie KW

Op zondag 21 april kan je in De Spil in Roeselare genieten van een gevarieerd en verrassend optreden van de drie koren van Vox Musica. In totaal staan 120 zangers en muzikanten op de planken van de Schouwburg.

Titel van het concert is ‘Bestemming Vox Musica’ en mobiliteit is dan ook een thema. Zowel in de inhoud van de liedjes als in de omkadering mogen de toeschouwers zich verwachten aan reizen en alle mogelijke vormen van (openbaar) vervoer. Duimen wel dat er niet te veel vertraging of file bij komt kijken.

Kinderkoor Mini Musica o.l.v. Emma Blomme zal de spits afbijten. De jongste zangers en zangeressen van de vereniging brengen onder meer werk van Samson & Marie en ze trekken zowaar naar de maan.

Dirigente Liesbeth Deneir staat voor jeugdkoor Vox Musica. Zij brengen onder meer bekende recente hits van Bart Peeters, Stromae en James Bay. Ook ‘What was I made for’, de oscarwinnende song van Billie Eilish uit de Barbie-film, staat op hun programma.

Popsongs uit een andere generatie dan weer bij het volwassenenkoor VOXplus, met dirigent Koen Neirynck vooraan. Zij maken zich onder meer op voor een volledige versie van de tijdloze klassieker ‘Paradise by the dashboard light’ van Meatloaf, en voor ‘Every little thing she does is magic’ van The Police.

De koren delen bovendien ook regelmatig het podium – in hoeverre dat praktisch lukt – en zingen bijvoorbeeld samen Eloïse van Barry Ryan. En spoiler: tijdens ‘Twee meisjes’ van Raymond staan er méér dan twee meisjes op het podium. (FV)

Bestemming Vox Musica: zondag 21 april om 17 uur in De Spil. De laatste tickets zijn te koop via De Spil: info@despil.be of 051 265 700.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier