Muziekvereniging De Ware Vrienden speelt lenteconcert

In de aanloop naar het concert is er al duchtig gerepeteerd. (foto GJZ) © geert vanhessche
Redactie KW

De muzikanten van de Koninklijke Muziekvereniging De Ware Vrienden voelen de lentekriebels en willen dat laten horen op hun lenteconcert. Dat vindt plaats op zaterdag 23 maart in het theatercentrum in Zwevegem.

Volgens dirigent Rik Deschynck zijn alle ingrediënten aanwezig om er opnieuw een muzikale topavond van te maken. Daarbij komt nog de samenwerking tussen de kunstacademie en de muziekvereniging. Zo zorgen de leerlingen uit de klas ‘spreken en presenteren’, onder leiding van Barbara Demeyere, voor de presentatie.

Het trommelkorps, onder leiding van Karel Dejonghe, opent het concert met een eigen creatie op niet-alledaagse slaginstrumenten. Daarna is het de beurt aan het jeugdorkest, onder leiding van Jarne Rigole. Dat neemt ons onder andere mee naar het Wilde Westen.

Vikingen en Perzen

Vervolgens speelt De Ware Vrienden. De muziekvereniging begint met Lord Tullamore, opzwepende Ierse volksmuziek in een continentaal jasje, en trekt dan met How to train your Dragon naar het land van de Vikingen. Het eerste deel sluit ze af met Prince of Persia Sand of Time, muziek verbonden aan een videogame en de gelijknamige film uit 2010.

Na de pauze brengt Bram Windey, laatstejaarsstudent van de Kunstacademie Zwevegem, op piano Petite Suite opus 50. Het arrangement voor piano en harmonieorkest werd gemaakt door cursisten uit de compositieklas van de kunstacademie .

Dan is het opnieuw de beurt aan de muziekvereniging, met Le Chevalier de Versailles van de Belgische componist Bart Picqueur, gevolgd door een ode aan Charlie Chaplin, met gekende melodieën uit de films van hem, zoals Limelight Theme, Morning Promenade, Napoli March, … Er wordt afgesloten met The march of 1941, van de film ‘1941’ van Steven Spielberg.

Het lenteconcert begint om 19.30 uur. De inkom bedraagt 12 euro. Kaarten zijn te koop bij de leden van de muziekvereniging, aan de inkom van de zaal, of via fanfare.zwevegem@telenet.be

(Geert Vanhessche)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier