Metalband Dyscordia heeft nieuw album klaar: “Heel stevige plaat”

De vorige plaat van de Kortrijkse metalband Dyscordia werd in 2020 uitgebracht. © gf
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Dyscordia, de Kortrijkse metalband die sinds de release van hun laatste album ‘Delete-Rewrite’ in 2020 een turbulente periode doormaakte, zal zijn nieuwste album ‘The Road to Oblivion’ voorstellen in De Kreun, op vrijdag 26 april.

“Na de release van ‘Delete-Rewrite’ in 2020, kwam COVID en hield ons een hele tijd in de greep,” vertelt de Wouter Nottebaert, bassist Dyscordia. “We verloren de kans om op tour te gaan door Europa. Uiteindelijk vertrok ook onze drummer Wouter, waardoor we niet alleen een superstrakke drummer verloren, maar ook onze webmaster, muziektechnieker en eigenaar van een luxueus repetitiekot.”

Met hun nieuwe drummer Chevy en een nieuw repetitiekot vonden ze echter hun weg terug. “We hebben een nieuw onderkomen gevonden, onze website zit opnieuw in een nieuw kleedje, kortom, we hebben hopelijk weer alles op de rails.”

Herkenbare songteksten

Gitaristen Guy en Martijn werkten aan nieuw materiaal, dat uiteindelijk werd verfijnd met de unieke stem van zanger Piet. “In diezelfde periode gingen gitaristen Guy en Martijn aan de slag met nieuw materiaal, en werden ideeën eerst online uitgewisseld, en gekneed tot volwaardige songs”, zegt de band. “Uiteindelijk konden we die eens uittesten in ons nieuw repetitiekot, bijschaven, aanpassen, tot we in een laatste proces ook onze zanger Piet konden loslaten op de nieuwe songs voor het schrijven van zijn duistere, doch voor iedereen o zo herkenbare songteksten.”

Lovende reacties

Het nieuwe album belooft een strakke en evenwichtige sound, zoals de band altijd al wilde. “Los van het feit dat er heel wat zaken ons hebben verhinderd om vlot te werken, zijn we niet anders te werk gegaan als bij onze voorgaande platen,” legt de band uit. “We weten ondertussen ook wel wat we willen (en niet willen).”

“De reacties van degenen die het nieuwe album al hebben gehoord, zijn lovend”, zegt de band. “We horen regelmatig dat het nieuwe album ‘The Road to Oblivion’ heel stevig is geworden, en nu echt klinkt en aanvoelt zoals we het altijd al gewild hebben.”

Met de zomer voor de deur, kijken ze uit naar shows en festivals, waaronder hun uitverkochte releaseshow in De Kreun op 26 april en hun optreden op Alcatraz. “Kom dus zeker vroeg af om samen met ons ‘The Road to Oblivion’ te vieren!” moedigt de band aan. ‘The Road to Oblivion’ is nu beschikbaar op alle muziekplatformen, op cd en op zwart vinyl. “Geef ons zeker eens een kans, je zal merken dat we toegankelijker zijn dan men denkt,” nodigt de band uit.

Voor meer informatie over Dyscordia en hun nieuwe album kunnen fans terecht op hun vernieuwde website, waar ook hun muziek, videoclips en merchandise te vinden zijn.

De band live aan het werk zien tijdens de album release kan op vrijdag 26 april in de Kreun te Kortrijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier