Marktrock Poperinge maakt zich klaar voor nieuwe editie: “Ook lokaal talent op podium”

De Grote Markt van Poperinge loopt elk jaar helemaal vol voor Marktrock. © MD
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

De organisatie van Marktrock Poperinge pakt opnieuw uit met een aantrekkelijke affiche voor de 37ste editie. Op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus zakken onder andere De Ketnetband, Aaron Blommaert en Stan van Samang af naar de Grote Markt van Poperinge.

“Ook dit jaar gingen we geen uitdaging uit de weg en maakten we er een erezaak van om het laatste weekend van augustus een gratis festivalweekend te organiseren in ons stadscentrum. Aan de formule werd weinig gesleuteld: een reeks topartiesten en een vermaarde dj om het geheel in de vroege uurtjes in stijl af te sluiten. Ook in 2024 is er plaats voor de afterworkparty op vrijdagavond. “Als de weergoden ons niet in de steek laten, zullen we er alweer muzikale hoogdagen van maken”, klinkt het bij voorzitter Bart Decrock.

Afterworkparty

“Deze editie gebruiken we herbruikbare bekers en aan elke toog zal bier van brouwerij St.Bernardus te verkrijgen zijn. Dit jaar kan je ook met bankcontact betalen en zo de waarborg van de bekers onmiddellijk terugbetaald krijgen. We verwachten opnieuw een spetterende editie en de toeschouwers mogen zich weer verwachten aan een editie met voor elk wat wils”, vult PR-verantwoordelijke Joke Demeyer aan. In maart 2022 verloor haar man Frank Neuville (51) de strijd tegen kanker. Hij oefende jaren de taak van PR-manager en begeleiding van artiesten met hart en ziel uit voor Marktrock Poperinge. “Die taken zal ik van hem overnemen om hem te eren.”

Op vrijdag 30 augustus wordt de nieuwe editie van Marktrock Poperinge op gang getrokken met een afterworkparty vanaf 17.30 uur. “Dj Amplifire zal het weekend inluiden. We ontvangen alle (werkende) feestvierders, al dan niet nog in vakantie(sfeer), met open armen om onze 37ste editie feestelijk te openen. We voorzien dit jaar opnieuw een happy hour formule: een consumptie kopen en een gratis. Het Happy hour zal plaatsvinden van 18 tot 19 uur.”

Om 19.30 uur volgt 2 The Limits. “Sinds eind 2017 maken Inez Vanalderweireldt en Alain Morlion met 2 The Limits de Vlaamse podia onveilig. Ze brengen een aanbod van volwaardige covers in verschillende genres. Naast covers willen Inez en Alain ook met eigen werk uitpakken. En colours is hun debuutsingle. Tijdens het optreden zullen Poperingenaar Lars Pectoor en de West-Vlaamse Frauke De Witte, die dit jaar meededen aan The Voice Kids, samen een liedje zingen. Dat is voor Lars en Frauke een grote kans en droom”, vertelt Joke. “We willen lokaal talent op ons podium brengen en zijn dan ook razend enthousiast om jonge mensen de kans te geven om op het podium van Marktrock Poperinge te staan.”

Improvisatie

Om 20.45 uur staat Raaf De Witte op het podium. “Het is een hechte groep vrienden die vooral Nederlandse rock brengt met naar eigen zeggen een hoek af. Daarna volgt Z-Curse om 22.45 uur. Een trio van gedreven jongeren die de verschillende facetten van muziek verenigen. Naast een serieus repertoire is er ook plaats voor volkse ambiance en de improvisatie van het moment.”

The Masked Singer

De Ketnetband opent de festivaldag op zaterdag 31 augustus om 14 uur. Daarna volgt Olivia Trappeniers om 15.30 uur. “Om 17.05 uur mogen we Aaron Blommaert op het podium verwelkomen. Als acteur kruipt hij voor de soap Familie in de huid van Raven en op zwoele zomeravonden presenteert hij Tien Om Te Zien. In 2023 trok Aaron voor The Masked Singer het pak aan van de mysterieuze tovenaar en won hij de wedstrijd. Kort daarna bracht hij Zonde uit, zijn eerste single, waarmee hij meteen een zomerhit scoorde.” Om 18.40 uur volgt De Mens die we onder andere kennen van het nummer Irene. Stan van Samang volgt om 20.35 uur. “Al meer dan tien jaar staat Stan Van Samang synoniem voor hits, goede muziek en fantastische live shows. In 2024 staat Stan Van Samang terug volop in de spotlight dankzij onder andere Liefde voor Muziek ’24. Met die hits brengt hij aansluitend een nieuw album uit en die hits komt hij dan met plezier brengen op de markt van Poperinge.” Partyband The Juliets zijn er om 22.30 uur en dj Bob sluit af om 00.20 uur.

Marktrock Poperinge op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus. Gratis inkom. Toegang via de Veurnestraat, Hoek Gasthuisstraat – Grote Markt – Vlamingstraat en Guido Gezellestraat. www.marktrockpoperinge.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier