JazzStoria huldigt drummer in De Living: “Jean-Marc is een fenomeen”

Enkele leden van JazzStoria (v.l.n.r.): Bernard Joye, Frank Debruyne, Jan Demeere, Jean-Marc Ghesquire, Milenka en Nicolas Verhaeghe. © Nicolas Verhaeghe
Nicolas Verhaeghe
Nicolas Verhaeghe Medewerker KW

Het wordt stilaan een jaarlijkse gewoonte bij Café De Living Lauwe om zijn trouwe liefhebbers van goede livemuziek in de watten te leggen met een aperitiefconcert. Oprichter en bezieler Bernard Joye stuurt opnieuw zijn JazzStoria Band richting ‘Arena’.

“We spelen inderdaad op het balkon van Café De Living en dit lijkt zelfs een beetje op een arena, des te meer omdat we die dag ook nog een korte maar krachtige drumbattle zullen houden”, lacht Bernard.

De drummer van de band zal die dag dus extra in de kijker geplaatst worden. “Jean-Marc Gesquiere is een van mijn trouwste muzikanten, hij drumt al 40 jaar met onze JazzStoria Band. Het is een fenomeen en ik mag hem muzikaal gezien eigenlijk alles vragen. Hij zorgt steeds voor het eeuwig klinkend karakter van de nummers en blijft onze goed draaiende motor”, zegt Bernard.

Dit 11-koppig orkest bestaat uit muzikanten die steeds weer op hun pootjes terecht komen. “Repetitie is niet onze sterkste kant. Probeer maar eens een 10-tal topmuzikanten uit alle kanten van West-Vlaanderen samen te krijgen. We hebben het één keer geprobeerd, net op de verkiezings- en Vaderdag. Van een slechte timing gesproken”, lacht Bernard.

Telkens verrassend

Gelukkig is de timing van deze doorgewinterde muzikanten telkens weer van topniveau. “Het zijn allen grote kraks die met gemak jazz, blues, swing, bossa nova, chanson, evergreens en popgetinte genres met gemak weten te overbruggen. Onze optredens zijn telkens weer een verrassing, zowel voor het publiek als voor onszelf”, vertelt Bernard.

Het orkest JazzStoria zal dus te horen zijn op zondag 23 juni, om 12 uur. “Het publiek zal het allemaal kunnen volgen aan een gezellig tafeltje in de mooie groene tuin van het café. Er zal ook gelegenheid zijn om iets te eten, daar zorgen eigenaars Els en Rudy met veel plezier voor. Allen meer dan welkom dus, wij zorgen voor muziek, sfeer en amusement”, besluit Bernard lachend.

Info: info@café-deliving.be- 0477 26 11 74 Vrijheidsboomplaats 5, 8930 Lauwe. Inkom 15 euro. Gratis tot 12 jaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier