Het Gildemuziek zet lente in met ‘Spring Vibes on Stage’

Het Gildemuziek in voorbereiding op het concert. © Stefaan Beel

Nog nagenietend van het schitterend jubileumjaar pakt de koninklijke harmonie Het Gildemuziek op zaterdag 20 april in cultuurcentrum De Spil met een lenteconcert uit. In ‘Spring Vibes on Stage’ staan solisten van eigen bodem centraal.

Voor het lenteconcert werkt het Gildemuziek dit keer samen met de koren ‘Schwoeng en Sing In+’ van Stap. “De jonge zangertjes bezorgen ons lentekriebels tijdens het eerste deel met een magnifiek, hedendaags en uitdagend programma”, klinkt het enthousiast bij de muzikanten.

“De zangkoren van Stap staan onder de leiding van Hans Helsen, Kristof Allaert en Anna Nuytten en worden door stemcoach Lidwien Van Winckel ondersteund.”

In het tweede deel neemt de harmonie u mee op op pad met sprankelende melodieën en pittige nummers, zoals ‘Omens of Love’ en ‘Steel Ouverture’. Dit en heel wat andere pareltjes uit de hafabrawereld staan op het programma.

Aanloop Point Final

Uiteraard verleent het tamboer- en klaroenkorps ook opnieuw haar medewerking en bovendien soleren topmuzikanten Els Aerbeydt en Andres Soenens met hun klarinet in virtuoze muziek van Sparke en lyrische melodieën van Ceunen.

Els en Andres bereiden immers hun Point Final voor aan Stap en kozen ervoor om hun eindexamen met begeleiding van hun Gildemuziek te spelen. Meerdere muzikanten opteren hier de laatste jaren voor en telkens opnieuw is dat een unieke, memorabele belevenis. Voor de presentatie kan de harmonie opnieuw een beroep doen op de warme stem van Mieke Vanbrussel.

Alle muziekliefhebbers zijn van harte welkom op zaterdag 20 april om 20 uur in cc De Spil om samen met Schwoeng, Sing In+ en de koninklijke harmonie Het Gildemuziek, onder leiding van dirigent Nick Vandendriessche, van mooie muziek te genieten!

Genummerde kaarten zijn aan 15 euro (houders vrijetijdspas en kinderen tot en met 12 jaar 7,50 euro) via CC De Spil of via tickets@gildemuziek te bekomen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier