Festival Stemvork serveert a capella van hoog niveau

Een Stemvork-delegatie: v.l.n.r. Wilfried Desmet, Patrick Vermandere, Jean-Pierre Creminger, Johan Lagae, Saar Van Synghel en Bart Van Synghel. © JS
Redactie KW

Stemvork, het befaamde, tweejaarlijkse, internationale festival voor a-capellamuziek, kent op zaterdagavond 28 september zijn zesde editie. Vanaf 18 uur treden vier groepen op die knappe a capella zingen: Aora uit Zweden, Ardú uit Ierland, Just Vox uit België en Rock4 uit Nederland. Net als in 2022 heeft het festival plaats in de stijlvol aangeklede bedrijfsgebouwen van Voestalpine Sadef aan de Bruggestraat in Gits.

Van een hoog niveau

“De eerste keer dat we met ons Torhoutse festival bij Sadef te gast waren, wisten we niet echt wat we ervan moesten verwachten”, zegt Bart Van Synghel (66), die in de Seinestraat in Torhout woont en de spil van het organisatiecomité is. “Maar het werd top. De nieuwe locatie beviel ons enorm en de samenwerking met Sadef was fantastisch. Toen het bedrijf zich voor 2024 opnieuw als gastheer aanbood, hebben we niet geaarzeld.”

Elk van de vier optredende groepen heeft al ruimschoots zijn strepen verdiend in de wereld van de a capella. “We zijn heel tevreden met de line-up”, vervolgt Bart. “De zang staat centraal tijdens Stemvork, maar er zal ook monumentale kunst te zien zijn van Sylvie De Meerleer en Bart Gielen. Dat wordt mogelijk gemaakt door de medewerking van de Torhoutse galerie Stek-art van Carlen Claeys.”

Ook voor kinderen

Een ticket kost 30 euro voor alle concerten samen. Kinderen jonger dan 12 jaar komen er gratis in. Voor de kleinsten is er trouwens kinderopvang voorzien. De jongens en meisjes kunnen knutselen rond het thema zingen, er hebben doeactiviteiten plaats en er is een prijskamp.

“Er moet dus geen tekeningetje bij dat je probleemloos met het hele gezin naar Stemvork kunt komen”, besluit Bart. “De vork van stemvork mag je trouwens ook als onderdeel van je bestek beschouwen, want we serveren de volledige avond tal van verzorgde hapjes en drankjes.” (JS)

Voor alle verdere info en voor tickets: www.stemvork.eu

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier