Drummer Neil Cooper te gast in Heule

Neil Cooper kwam speciaal uit het Verenigd Koninkrijk overgevlogen. © Carlo Herpoel
Carlo Herpoel
Carlo Herpoel Medewerker KW

Opvallend bezoek in Café De Heerlijkheid in Heule. Donderdagavond verraste Neil Cooper, drummer van de bekende Britse groep ’Therapy?’ de leden van ‘Kortrijk Drumt’ met een exclusieve drumsessie. Neil Cooper ontdekte Kortrijk drumt tijdens een festival.

Eerst enig ongeloof bij de leden van ‘Kortrijk Drumt’ maar toen Neil Cooper op het podium kwam sloeg was het snel ‘ongelooflijk’. In een bomvolle zaal genoten de vrienden – collega’s – Kortrijks drummers van een anderhalf uur speelplezier van Neil Cooper, die speciaal was overgevlogen vanuit het Verenigd Koninkrijk.

WOW

Vol verbazing aanschouwden de drummers zijn techniek. ‘Wow, zalig, subliem, bijna niet menselijk’ waren de reacties uit het publiek. Tijdens en na het optreden kon men vragen stellen aan de meesterdrummer van ‘Therapy?’. Drumvirtuoos Neil Cooper speelt onder andere enkele nummers uit recente album van Therapy? ‘Hard Cold Fire’. “Onze laatste album ‘Hard Cold Fire’ doet het zeer goed. Momenteel spelen we op festivals en gaan daarna in het najaar op tournee in Europa”, vertelt de Britse rockster.

De aanwezige drummers van ‘Kortrijk Drumt’ zullen, ondanks ze een super drumfamilie zijn onder de vleugels van Gino Kesteloot, alsnog een tandje moeten bijsteken om Neil Cooper te evenaren. Niets dan lof voor beiden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier