Buurtbewoners genieten van Rammstein met zelfgebouwde stellingen: “Zelf voor ambiance zorgen in plaats van zagen”

De stelling ziet er stevig uit. © LB
Leen Belpaeme
Leen Belpaeme Medewerker KW

De sfeer zat er goed in bij de gasten van Luc en Monique uit Oostende donderdagavond. Hun tuin grenst aan de Oostendse evenementenweide waar Rammstein gisteren optrad. Ze konden van dichtbij de opbouw volgen en Luc bouwde ondertussen zelf zijn eigen VIP-tribune, zitplaatsen inbegrepen. “We maken er hier ook een feest van.”

De Spalaan liep donderdagavond net als twee jaar geleden goed vol met nieuwsgierige omwonenden die ook een glimp van de show van Rammstein wilden opvangen. Het geluid konden ze goed horen, maar ook het vuurwerk was goed te zien.

In heel wat tuinen van bewoners kwamen bezoekers langs die een ‘VIP-plaats’ konden bemachtigen. Zo ook bij Luc en Monique. “Ik merk bij heel wat buren dat ze er een feest van proberen te maken. Het brengt mensen samen. We zorgen zelf voor de ambiance in plaats van te beginnen zeuren. Van hieruit kunnen we de show zelfs heel goed volgen omdat er een groot scherm hangt waarop alles uitgezonden wordt. En we hebben nog geluk dat de rook naar de andere kant geblazen wordt”, lacht Monique.

Stevig

Luc heeft er dit jaar extra veel werk in gestoken. “De vorige keer stond de aanhangwagen hier ook al, maar nu heb ik met schragen voor een uitbreiding gezorgd. Ik heb een beetje vanalles van materialen gebruikt tot zelfs een sectionale poort, als het maar stevig is”, lacht Luc.

Daarnaast staat nog een stelling waar vooral de jongeren gebruik van maken. Amber Vanhove is meegekomen met haar grootouders. Ze is fan van Rammstein, maar besloot dit jaar geen ticket te kopen. “Ik heb ze twee jaar geleden ook al aan het werk gezien en de show zou min of meer hetzelfde zijn. Ik had er geen 120 euro voor over om het nog eens te zien. Op die manier kan ik wat geld uitsparen en hier zie ik de show tenslotte ook heel goed. Ik kan zelfs wat meepakken van de sfeer, maar je hebt tegelijkertijd wel het comfort van een huis en een toilet”, lacht Amber.

Eens iets anders

Ook aan de overkant van de straat zit Francine Steenkiste buiten te luisteren, want veel kunnen ze hier niet zien. “Het heeft weinig zin om binnen te zitten, want je hoort toch enkel die muziek. Het is wel jammer dat het opnieuw een hardrockband is. Hopelijk komen ze binnen twee jaar eens met iets anders af. Ik moet wel zeggen dat het beter georganiseerd is dan vorige keer. Er zijn meer vuilnisbakken voorzien en ze worden ook onmiddellijk leeg gemaakt.

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier