Bijna 50.000 fans van Rammstein beleven topavond in Oostende, politie is tevreden: “Geen incidenten”

De show was zowel letterlijk als figuurlijk heel vurig. © Belga
Redactie KW

De politie van Oostende blikt tevreden terug op de eerste concertdag van Rammstein waar 47.500 Rammstein-fans hun muziekhart konden ophalen. Vandaag verwacht Oostende opnieuw eenzelfde aantal fans. De politie blikt terug op een rustige en serene eerste dag zonder noemenswaardige incidenten.

“De instroom verliep gemoedelijk en was verspreid doorheen de dag”, vertelt directeur Operaties en verantwoordelijke van de commandopost, Hannelore Hochepied.

“Tijdens de spitsuren, was het op de gekende assen van de Nieuwpoortse- en de Torhoutsesteenweg, zoals verwacht druk. Vooral de combinatie van het woon-werkverkeer met het verkeer van concertgangers zorgde ervoor dat bestuurders een tijd moesten aanschuiven. De uitstroom na het concert was druk maar verliep vlot, zoals je na een concert mag verwachten. Voldoende shuttlebussen stonden klaar en reden op en aan; het verkeer kon verspreid Oostende verlaten.”

Grootse show

De fans zelf beleefden een minder rustige avond. Zij kregen een grootse show voorgeschoteld met vooral setvige decibels, veel vuur, meezingmomenten en af en toe wat naakt. Zo goed als alle grote hits passeerden de revue tijdens een set van meer dan twee uur.

Wie op de eerste rijen stond, werd bedekt onder een dikke laag schuim van het schuimkanon. Maar ook dat kon enthousiast meezingende fans niet deren.

Kom niet met de auto

Voor de tweede concertdag roept de politie opnieuw op om een alternatief voor de wagen te kiezen. Daar werd namelijk gretig gebruik van gemaakt.

De fietsenstallingen waren goed gevuld, de shuttlebussen reden vlot op en aan, de nachttreintickets werden massaal aangekocht en de gereserveerde parkings buiten Oostende waren allemaal volzet. Voor wie met de tram komt, neem zeker tramhalte Raversijde-Middellaan, zowel bij de in- als de uitstroom.

“Vertrek op tijd en volg de route die je via de QR-code van je parkeerticket krijgt aangegeven”, besluit Hanneloreo Hochepied nog. “Probeer de omgeving zoveel als mogelijk te vermijden tijdens de spitsuren. Onze mensen zullen opnieuw op het terrein aanwezig zijn om alles in goede banen te leiden en het verkeer zo vlot als mogelijk te doen verlopen. We rekenen uiteraard op wat geduld en begrip en hopen dat we een tweede geslaagde concertdag tegemoet gaan.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier