In Flanders Fields Museum lokt 31 procent meer bezoekers dan vorige augustusmaand

Schepen Dimitry Soenen (links) en directeur Stephen Lodewyck in het In Flanders Fields Museum. (Foto TOGH) © TOM GHEERAERT
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Met 17.623 bezoekers kan het In Flanders Fields terugblikken op een geslaagde maand augustus. Ook het Yper Museum kende meer bezoekers dan vorig jaar. “Het was geen denderend zomerweer en dan kiezen de mensen al eens vaker voor een indoor attractie”, geeft schepen Dimitry Soenen als een van de verklaringen.

Juli was al een uitstekende maand voor het In Flanders Fields Museum. “Met 20.135 bezoekers benaderden we toen al voor het eerst heel dicht het aantal van juli 2019 (toen waren er 21.586 bezoekers, red.), het laatste jaar vóór de coronapandemie en de Brexit”, verklaart schepen van Musea Dimitry Soenen (N-VA). “In de maand augustus telde het In Flanders Fields Museum 17.623 bezoekers. Dat is 31 procent meer dan augustus 2022 en zelfs iets meer dan augustus 2019, toen het museum 17.477 bezoekers ontving.”

For Evermore

Ook het Yper Museum kon op een behoorlijke opkomst rekenen. “In juli en augustus samen waren er 3.685 bezoekers, iets meer dan de 3.418 bezoekers van juli en augustus 2022”, aldus Soenen. “We zijn uiteraard zeer tevreden met deze bezoekerscijfers. De stijging is wellicht te verklaren doordat we tijdens de coronacrisis volop ingezet hebben op lokaal toerisme. Dat werpt nu zijn vruchten af. Het was ook geen al te denderend zomerweer tijdens de vakantie. Als het regenachtig is kiezen de mensen al eens vaker voor een indoor attractie. Onze grote tijdelijke expo ‘For Evermore’, over de begraafplaatsen van de Eerste Wereldoorlog, heeft zeker een positieve invloed op onze bezoekersaantallen.”

Nikita Kadan

De tentoonstelling ‘For Evermore. Begraafplaatsen van de Eerste Wereldoorlog’ loopt nog in het In Flanders Fields Museum tot 18 februari 2024. In de vitrinekasten van het museumcafé loopt nog tot 31 december de expo ‘Op Reis naar de Frontstreek van 1917 tot vandaag’ en in de permanente zaal kan je ook tot het einde van het jaar ‘The Veil of Irpin & Tryvoha’ van de Oekraïense kunstenaar Nikita Kadan bekijken. De artist in residence van het IFFM gaat op donderdag 26 september in het museumcafé in gesprek met Bart De Baere, directeur van het MHKA. (TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier