‘Mugge van Brugge’ brengt tweede conference rond Brugse actualiteit

De Mugge van Brugge ziet het groot. Hij wil het Concertgebouw laten vollopen. © Davy Coghe
Redactie KW

Voor het tweede jaar op rij blikt komiek De Mugge van Brugge met een conference terug op de vooral politieke actualiteit in het voorbije jaar. En De Mugge ziet het duidelijk groot: met zijn show ‘Ejjet g’hoârd’ wil hij op 2 januari, na enkele try-outs in kleinere zaaltjes, het Concertgebouw laten vollopen.

‘Ejjet gezien?’, zo heette de eerste conference waarmee De Mugge van Brugge, in het dagelijkse leven ook bekend als Kevin Rombaux, de Brugse actualiteit fileerde aan de hand van verhalen, sketches en een grote hoeveelheid Brugse humor. Hij kreeg toen de praktische en organisatorische steun van het ervaren team van Comedeyshows en voor zijn tweede conference, met de welluidende naam ‘Ejjet g’hoard??’ is dat opnieuw het geval.

“Hoewel het buiten mijn comfortzone was, want ik had nauwelijks ervaring met actualiteitsgebonden humor, kreeg ik toch enorm veel voldoening van die show en beleefde ik er zelf enorm veel plezier aan”, zegt De Mugge. “Dus we zijn al vlug begonnen met weer dagdagelijks de lokale actualiteit te volgen en materiaal te schrijven. Daarbij kreeg ik ook opnieuw de hulp van Koen De Brabander en Olivier Neese als scenaristen, terwijl Bart Cardoen mij opnieuw regisseert.”

Aanpassingen

De Mugge had alvast niet al teveel moeite om geschikt materiaal te vinden. “We zagen al dat Mercedes Van Volcem ten strijde wil trekken als Viking en leerden dat Mieke Hoste en Franky Demon niet meer met een fiets kunnen rijden”, lacht De Mugge, die verduidelijkt dat er toch we verschilpunten zijn ten opzichte van de vorige editie. “We hebben echt wel rekening gehouden met de feedback van het publiek. Daaruit leerden we onder meer dat veel mensen liever minder typetjes zien en meer echt actualiteitsgebonden humor”, klinkt het.

Nog een verschil is de locatie van de show. Bij de eerste conference werd er gekozen voor verschillende kleinere zalen verspreid over Brugge en de deelgemeenten. Na try-outs in café ‘t Hof van Beroep, in de gemeenschapszaal van Zeebrugge en in zaal Rostune in Sijsele kiest De Mugge van Brugge nu voor het Concertgebouw, met voorsprong de grootste zaal van Brugge, voor de opvoering van de afgewerkt show op donderdag 2 januari. Ondertussen is al een derde van de zaal, die 1.200 plaatsen telt, uitverkocht.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier