Meer dan geslaagde eerste avond van de Paulusfeesten in Oostende

Laura Tesoro in actie. © JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

De eerste avond van de Paulusfeesten dreigde letterlijk in het water te vallen. De weergoden dreigden even roet in het eten te gooien, maar de gevreesde plensbuien bleven uit. Maar zelfs regen zou niet voldoende zijn geweest om de fans van SevZero en Laura Tesoro van de Paulusfeesten weg te houden.

Het startschot van de Paulusfeesten editie 2019 werd gegeven door John Crombez en zijn bandleden van rockgroep SevZero op het grote podium Pier & Pol. De sp.a-voorzitter heeft nochtans de handen vol met de toekomst van zijn partij. Maar politiek werd maandagavond even aan de kant geschoven, SevZero en de Paulusfeesten stonden even op nummer een in de partijvoorzitters eigen hitlijst.

Directeur van Toerisme en organisator van Filmfestival Oostende, Peter Craeymeersch aan de micro, Crombez aan de gitaar samen met Piet Dekocker en aangevuld met Aad Lampe aan de drums en Emile Dekocker aan de bass. SevZero bracht de aanwezigen terug tot in de jaren ’70, ’80 en ’90. Naast covers van de topbands van weleer brachten ze ook enkele van hun eigen nummers. En dat het aanwezige publiek het optreden smaakte hoeft niet gezegd. Er werd luidkeels meegezongen, gedanst en de lach op ieders gezicht sprak boekdelen.

Laura Tesoro zorgde ondanks het frisse weer voor een zuiders sfeertje.
Laura Tesoro zorgde ondanks het frisse weer voor een zuiders sfeertje.© JRO

Ook Laura Tesoro en Coco Jr. & The All Stars zorgden voor een eerste topavond. Laura was in grootse doen en liet het aanwezige publiek niet in de kou staan. Letterlijk dan… een temperatuur van amper 18 graden, maar het leken er wel 30. Zoveel invloed heeft de altijd lachende Laura Tesoro op haar publiek. Haar hits weerklonken als nooit tevoren. What’s The Pressure, Mutual, Higheren heel wat andere hits en ook enkele hits uit haar deelname aan Liefde voor muziek klonken zoveel mooier in combinatie met de sfeer die er op de Paulusfeesten heerst. Morgen is het de beurt aan Oostendenaars Sebastien Dewaele en Tom Vanrijckegem met Preuteleute. Een tweede topavond is in het verschiet.

De Paulusfeesten zijn begonnen. Klaar voor een week lang concerten, straattheater, workshops, kinderanimatie, eten en drinken. Kortom: feest.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier