#KWdanst: wij willen de langste hebben!

Burgemeester Kris Declercq van Roeselare is niet alleen gastheer voor de tweede editie van #KWdanst, maar weet ook al geen ander hoe je de polonaise danst. © STEFAAN BEEL
Sandra Rosseel

Ja, je leest het goed: wij willen de langste hebben. Op zondag 23 juni, tijdens de Roeselaarse Batjes, willen we onder de noemer #KWdanst de langste polonaise ooit vormen. En daar kan jij ons mee helpen. Door te komen meedansen natuurlijk, maar ook door te stemmen op jouw favoriete polonaiselied.

Ontdek hier de onze top 30 en stem op jouw favoriet!

Zondag 24 juni 2018 is een datum die in menig geheugen gegrift staat. Het was de dag van de eerste editie van #KWdanst, een dag ook waarop honderden slowende koppeltjes de Grote Markt van Roeselare tot de warmste plek van het land omtoverden. “Toen we al die dansende mensen zagen, wisten we dat #KWdanst een vervolg moest krijgen. Meer nog, dat we van #KWdanst een jaarlijks terugkerend dansfeest wilden maken”, benadrukt Pascal Kerkhove, directeur redactie van Krant van West-Vlaanderen.

“Het dansfeest past perfect in ons ‘Wij westvlaanderen’-project, waarbij we mensen willen samenbrengen, willen verbinden. Samen dansen zorgt voor cohesie, voor amusement, voor warmte… Je krijgt er instant een goed gevoel van.”

https://www.youtube.com/watch?v=T3YvXMkzsHc

Laura Lynn leidt de dans

Voor de tweede editie van #KWdanst grijpt Krant van West-Vlaanderen terug naar de succesfactoren van vorig jaar. Het dansfestijn vindt opnieuw plaats op de Grote Markt in Roeselare, op zondag 23 juni. Tijdens de bekende Batjes, het koopfestijn van de Rodenbachstad. “Toch is er één groot verschil: vorig jaar kozen onze lezers hun favoriete tegelplakker en waren we massaal aan het slowen, nu willen we de langste polonaise vormen“, vervolgt Pascal Kerkhove.

En daarbij krijgt Krant van West-Vlaanderen flink wat hulp. Vincenzo De Jonghe presenteert het evenement. Burgemeester Kris Declercq van Roeselare is opnieuw de gastheer “Roeselare ligt in het hart van West-Vlaanderen en is ook de thuisbasis van Krant van West-Vlaanderen” en nodigt net als vorig jaar alle West-Vlaamse burgemeesters uit om mee te dansen. “Maar er is meer, want niemand minder dan Laura Lynn komt optreden! Meer nog, zij zal op het juiste moment iedereen oproepen om mee de langste polonaise te vormen”, verklapt de directeur redactie.

Mooie prijzen

Maar vooraleer het zo ver is, willen we natuurlijk weten op welke liedjes de West-Vlamingen het liefste de polonaise dansen. Wij zochten al 30 onvervalste polonaisevoltreffers uit, maar misschien gaat jouw voorkeur nog naar een ander nummer uit? Op www.kwdanst.be kan je jouw stem uitbrengen, en wie weet win je wel een van de waardebonnen bij Meubelen Gaverzicht. Ook wie op zondag 23 juni mee de polonaise komt dansen in Roeselare, maakt trouwens kans op leuke prijzen. Doen dus!


www.kwdanst.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.