Presentator Vincenzo De Jonghe wil heel de Grote Markt in Roeselare zien dansen

Vincenzo De Jonghe wil zondag de Grote Markt in vuur en vlam zetten. (foto Jerroen Willems)
Philippe Verhaest

Presentator van dienst tijdens KW Danst is de geboren Roeselarenaar Vincenzo De Jonghe. En hij blijkt een onvoorwaardelijk fan van het levenslied te zijn. “Mijn opdracht is simpel: ik wil héél Roeselare de polonaise zien dansen!”

Momenteel scheert Vincenzo De Jonghe (39) hoge toppen als reporter Johnny Pleetinckx in de fictiereeks Fiskepark van Thomas De Soete, wekelijks op woensdagavond op Canvas te zien. Maar zondag krijgt hij een compleet andere taak toebedeeld: als presentator van KW Danst is het mee zijn taak om de Grote Markt hélemaal in vuur en vlam te zetten. En daar heeft de man zéér veel zin in.

‘Leef’ overstijgt alles en iedereen. Het ideale nummer om elkaar eens goed vast te pakken

“Ik ben trots dat ik als Roeselarenaar de kans krijg om tijdens de Batjes mijn bijdrage te leveren. En dan nog vanop het podium op de Grote Markt, het hart van de stad. Het is een enorme eer”, stelt hij. “Dit evenement verenigt heel West-Vlaanderen. Hoe mooi is dat?”

De polonaise ligt Vincenzo na aan het hart. “Zelfs in de hipste cafés passeren elke avond enkele schlagernummers de revue. Het genre is mainstream geworden en ik kan het zelf ook best wel appreciëren. En een polonaise sla ik ook niet af. Eerst zal ik wat gadeslaan, maar uiteindelijk word je gewoon meegezogen in al dat enthousiasme. Even volledig ontstressen en alles loslaten.”

Veel schwung

De lezers van Krant van West-Vlaanderen bombardeerden Leef van André Hazes jr. tot het ultieme polonaisenummer en daar kan Vincenzo perfect mee leven. “Het is ook mijn persoonlijke favoriet”, bekent hij. “Ik was al fan van het werk van zijn vader en de zoon treedt feilloos in zijn voetsporen. Het nummer heeft alles. Een smartlap met flink wat schwung. Het overstijgt ook alles en iedereen: het ideale nummer om elkaar eens stevig vast te pakken. En liefst in polonaise. Die wil ik zondag héél Roeselare zien dansen.”

Zelf houdt Vincenzo ook van een stevig feestje. “Vooral wanneer ik met een pintje in de hand nieuwe mensen leer kennen, is mijn avond geslaagd. Daar kan ik echt van genieten. Ik ben nogal een toogplakker, maar het betere danspasje pik ik altijd mee”, knipoogt hij. (PVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.