Tim De Bree is de dj van dienst bij ‘t Vat én tijdens KW Danst in Roeselare

Tim De Bree is een van de bekendste dj's in Roeselare. De Rumbekenaar is ook de man achter Parsidance, waar we hem hier aan het werk zien. (gf) © (gf)
Redactie KW

Zondag probeert Tim De Bree de polonaiserecordpoging op de Grote Markt in soepele banen te leiden. “Het is een dankbaar concept dat perfect bij West-Vlaanderen en vooral bij Roeselare past”, aldus Tim.

In het dagelijks leven werkt deze Rumbekenaar bij een entertainmentbureau. Dit weet hij al een paar jaar te combineren met zijn deejaypassie. “Soms sta ik er versteld van dat ik al twaalf jaar bezig ben”, klinkt het oprecht. “Ik ben er eerder toevallig ingerold. Als 17-jarige werkte ik in het weekend achter de toog in Bistro Botanique. Er moest eens een DJ verstek geven en toevallig had ik een stick bij. Van het één kwam het ander.”

Het Vat

Sinds een tweetal jaar is Tim één van de vaste deejays bij het Vat van Rodenbach. “Voor vrijdag hebben we enkele retro-t shirtjes van Knack en SK Roeselare van de zolder gehaald. Zo zijn we zonder twijfel herkenbaar. Het is niet altijd eenvoudig om de volledige markt los te krijgen. Ambiance is er altijd wel maar het summum blijft voor ons de massa volledig uit haar dak laten gaan en liefst een hele avond lang.” Als opener van de recordpoging hebben de lezers van KW democratisch gekozen voor ‘Leef’ van André Hazes Jr. “Het is een nummer dat perfect past bij zijn genre. Een uitstekende productie. Bij mij stond dat ook op nummer 1. Ik moet eerlijk toegeven dat ik het de laatste maanden al grijs gedraaid heb, dus het nieuwe is er wat af.”

Huismus

“Als TDB draai ik bij ons DJ-collectief ‘Discobar 8800’ fuiven, huwelijken, personeelsfeesten en andere gelegenheden. Onder het pseudoniem ‘Huismus’, een verbastering van het woord ‘Housemusic’, kan ik mij volledig smijten. Die techno- en housetoestanden zijn mijn ware passie.”

Ultieme droom

Tomorrowland is voor Tim misschien wel de ultieme droom. “Ik vermoed dat dit het doel is van elke jonge gast die achter de draaitafels staat. Ik ben er een keer of zes geweest. Op festivalgebied blijven het pioniers die zichzelf steeds opnieuw uitvinden. Het verhaal klopt volledig. Zelfs de vuilnisbakken passen in het thema. Een pretpark moet het hebben van de rollercoasters. In Boom zorgen de dj’s voor die onvergetelijke kick. Dimitri Vegas en co zijn niet echt mijn ding. Geef mij maar Carl Cox of Franky Rizardo. Ik heb nog veel dromen maar ben wel realistisch. Om echt door te breken moet je eigen nummers maken. Ik draaide vorige week vijf keer en daarnaast heb ik nog mijn vaste job. Mijn vriendin verdient ook aandacht hé. Mijn sterkte is dat ik een allrounder ben. Vraag mij om vijf uur schlagers of een hele nacht disco te draaien. Geen probleem. Ik kan het publiek goed lezen. Dat is misschien wel mijn grootste kwaliteit. Het belangrijkste is om mee te zijn met de 16-jarigen. Dat is niet eenvoudig. Het ideale publiek is tussen de 25 en 40 jaar. Ambiance verzekerd.” Tim vindt zelf ook soms de weg naar de dansvloer. “Het hangt ervan af. Soms hang ik de volledige avond aan de toog. Op andere feesten ben ik niet weg te krijgen van de dansvloer.” Dat belooft voor zondag vanaf 16 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.