Kurt Van Eeghem neemt bezoekers mee door de Oostendse Belle Epoque

De audiotour neemt je mee door het Oostendse belle-epoqueverleden. © Arne Deboosere
Redactie KW

De Ostend City Walks app, met stadswandelingen in Oostende, heeft haar aanbod uitgebreid met een nieuwe boeiende tour: ‘Oostende in de Belle Epoque’. Gebaseerd op het gelijknamige boek en ingesproken door de auteur Kurt Van Eeghem, neemt deze wandeling je mee terug naar de topjaren van de Oostendse Belle Epoque.

“Oostende was de absolute ‘Koningin der Badsteden’ in de belle epoque. Het zijn onvoorstelbare verhalen over de meest glorieuze jaren van de stad, over de wereldsterren, de architectuur, over koningen, prinsen en hertogen, over Ensor, over kuren en plezier”, vertelt Kurt Van Eeghem enthousiast.

Anekdotes

De wandeling voert je langs iconische locaties zoals het Zeeheldenplein, het Stadsmuseum, het James Ensorhuis en de beroemde Casino Kursaal. Beleef hoe de stad elke zomer transformeerde in een bruisende smeltkroes. Luxueuze hotels en villa’s sierden de promenade, waar de elite kwam om te zien en gezien te worden. De tour biedt fascinerende anekdotes, zoals hoe de wereldberoemde tenor Enrico Caruso meerdere keren in Oostende optrad, aangetrokken door het prestigieuze Kursaal en het adembenemende publiek.

Kurt Van Eeghem vertelt ook over de Venetiaanse en Koninklijke Gaanderijen, gebouwd zodat de elite niet bruin zou worden. Dit en andere boeiende verhalen brengen de rijke geschiedenis van Oostende tot leven, terwijl je wandelt door de straten waar ooit koningen, prinsen en hertogen flaneerden.

“Oostende heeft altijd een bijzondere plek gehad in de geschiedenis, en dankzij deze nieuwe wandeling kunnen zowel inwoners als bezoekers de rijkdom van onze belle époque herontdekken. Het is een eer om de verhalen van onze stad, verteld door niemand minder dan Kurt Van Eeghem, tot leven te zien komen. Deze tour benadrukt niet alleen ons rijke erfgoed, maar versterkt ook onze positie als een unieke en betoverende bestemming aan de Belgische kust”, besluit burgemeester Bart Tommelein.

De wandeling ‘Oostende in de Belle Epoque’ is beschikbaar in de gratis Ostend City Walks app.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier