vtbKultuur Vleteren presenteert buitenexpo ‘Tijd’

Hilde Hauspie, Carine Parent, Gerda Goubeir en Marleen Lebbe van vtbKultuur Vleteren samen met Birgit Provoost, initiatiefneemster van de expo Tijd.© RVL
Hilde Hauspie, Carine Parent, Gerda Goubeir en Marleen Lebbe van vtbKultuur Vleteren samen met Birgit Provoost, initiatiefneemster van de expo Tijd.© RVL
Redactie KW

Met veel enthousiasme breit vtbKultuur Vleteren nu met een kleine tentoonstelling een fijn vervolg aan de wandel- en kunstroute ‘De smaak van stilte’ (oktober 2020). De buitenexpo ‘Tijd’ kwam tot stand met de steun van de gemeente Vleteren en in samenwerking met schrijver en beeldend kunstenaar Maarten Inghels, fotograaf Michaël Depestele en Birgit Provoost.

“De tentoonstelling bestaat uit de letters TIJD als visueel eenwoordgedicht. Voor De smaak van stilte ging Maarten Inghels met deze letters op kruistocht in de omgeving van de Sint-Sixtusabdij van Westvleteren. Michaël Depestele maakte van de tocht enkele blijvende impressies.

Speciaal voor deze expo schreef Inghels een nieuw gedicht met als titel Dit is een gedicht om binnen 25 jaar te lezen , zegt initiatiefneemster Birgit Provoost.

Tot eind februari 2021

Je vindt de expo aan de zijkant (rechts) van De Sceure (Veurnestraat 4, Oostvleteren), bij de inkom kleine zaal. In de bib vlakbij kun je een brochure verkrijgen met meer info over het voorbije project De smaak van stilte . De bib is open op woensdag van 15.30 uur tot 18.30 uur en op zaterdag van 9.30 uur tot 12.30 uur.

De Sceure is ook het vertrekpunt voor de Fleterna Fietsroute. Je kunt ook heerlijk wandelen in de buurt, denk maar aan de wandelknooppunten door de broeken, de Brabanthoekwandelroute of Eversamwandeling. De expo loopt van maandag 21 december 2020 tot eind februari 2021 en is vrij toegankelijk. (RVL)

Info: vleteren@vtbkultuur.be , www.vtbKultuur.be/vleteren en www.facebook.com/vtbKultuurVleteren

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten