Vermeylenfonds eert Hugo Brutin en Leo Madelein met expo in Oostende

De opening van de expo met Leo Madelein (op de stoel) en Willem Elias (bij het spreekgestoelte). We bemerken tevens Willem Debeuckelaere (nationaal voorzitter AVF) en Pol De Grave (voorzitter August Vermeylenfonds Oostende). © ML
Marc Loy
Marc Loy Medewerker KW

De kunsttentoonstelling van het Vermeylenfonds viert tijdens het lopende Ensorjaar de kunstcritici en Oostendenaren Leo Madelein en Hugo Brutin.

Deze éminences grises mochten van curator Willem Elias voor de kunstexpo elk vijf werken voorstellen binnen het leitmotiv van de expo Het licht van Ensor binnen de actuele kunst. Hugo Brutin (90), gewezen docent Romaanse filologie, curator, inleider en kunstcriticus voor tal van bladen waaronder ook De Zeewacht, selecteerde voor de expo Swelling Sea van Yves Beaumont, Reversing the talk within a new space van Yves Velter, Yorick VII van Daniela Chirion, Red Landscape van Dirk Vander Eecken en een schilderij van Ronny Delrue.

Leo’s keuze

Leo Madelein (89), galeriehouder, leraar esthetica, museumgids, artistieke reisleider, inleider en organisator van tentoonstellingen, koos voor het zelfportret Hippo, het schilderij La belle et sa cour van Luc Martinsen, een abstract marmeren beeld van Lieven Debrabandere, een werk van William Sweetlove en het schilderij Binnentuin van Jan Deconinck.

Curator Willem Elias

Curator van de tentoonstelling Willem Elias participeert met Power, een bronzen beeld van Etienne Desmet, een tekening op papier van Willy Vandendorpe, het werk Boobs van Liliane Vertessen, Fünf Kontinente, Fünf Lachende van Ulrike Bolenz en Dancing Cairns van Colin Waeghe.

De expo, die kadert in het Ensorjaar 2024, loopt tot 1 september en is iedere zondag te bezichtigen tussen 11 en 14 uur. Ze vindt plaats in vlc De Geuzetorre, gelegen aan de Kazernelaan 1 in Oostende.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier