Opening tentoonstelling BLAUW – teken van de nacht in Salon Radical in Kortrijk

V.l.n.r.: Koen Broucke, Paul Vandenbroeck en Pé Vermeersch. © Kurt De Schuytener
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

In Salon Radical in Kortrijk loopt de tentoonstelling BLAUW – teken van de nacht, een festival met beeldend werk, concerten en dans, een organisatie van Radical HeArts vzw.

BLAUW wordt na Desertscapes en Ademrood het laatste deel van een triptiek in Salon Radical opgebouwd rond vrouwelijke Tunesische weefkunst uit de collectie van curator en kunsthistoricus Paul Vandenbroeck. Choreografe Pé Vermeersch is de initiatiefneemster en gastvrouw. Tot en met 12 november kan je werk zien van Koen Broucke, Pé Vermeersch, Linda Vinck en een collectie Tunesische textielen.

“De tentoonstelling ademt weidsheid en toont kronkelende tekens uit een waaiende nacht. De mysterieuze en weidse kleur blauw is heel present in de schilderijen van Koen Broucke en Linda Vinck en de anonieme textielen. Bovendien worden ze allen gekenmerkt door een bijzondere aandacht voor de kracht van het detail”, aldus Pé Vermeersch. In de grappige tekeningen en dans van Vermeersch is er de knipoog naar het vrouwelijke lichaam.

De gevoelige tentoonstelling is te zien op 21 oktober van 16 tot 20 uur, op 22 en 27 van14 tot 18 uur, op 28 en 29 oktober van 11 tot 18 uur en op 4, 5, 11 12 en 13 november.

Ook muzikanten Koen Broucke, Bertel Schollaert, Bert Jacobs en Eric Thielemans laten zich inspireren door ‘tekens van de nacht’, af en toe in interactie met dans van Pé Vermeersch en/of Mira Walschot. Op 27 oktober Bertel Schollaert solo op saxofoon, op 28 oktober een lezing van Paul Vandenbroeck en Koen Broucke op piano.

Bert Jacobs op dwarsfluit op 3 november en op 10 november in interactie met Mira Walschot/Pé Vermeersch. Hoogtepunt in het festival is de lang gekoesterde ontmoeting tussen top percussionist Eric Thielemans en danseres Pé Vermeersch op 11 en 12 november.

Alle performances starten om 19 uur. Inkom is 10 euro. Inschrijven is noodzakelijk op salonradicalkortrijk@gmail.com. Salon Radical ligt aan de Koning Leopold I straat 12 in Kortrijk.

Meer info kan je vinden op www.salonradical.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier