Laatste dag van expositie ‘Kaleidoscope’ te Rhizome in Kortrijk

Zondag kan je voor de laatste keer de expositie 'Kaleidoscope' bezoeken in de ruimte van rhizome_art_ in Kortrijk. © Foto MD
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Zondag kan je voor de laatste keer de expositie ‘Kaleidoscope’ bezoeken in de ruimte van rhizome_art_, te Koning Albertstraat 2 in Kortrijk, van 14.00 uur tot 18.00 uur.

Met de tentoonstelling brengen curatoren Els Wuyts en Monia Warnez een tiental hedendaagse kunstenaars samen. “We vertrekken vanuit het idee van ‘caleidoscopisch denken’, een waaier aan standpunten of gedachten die tegelijkertijd ruimte biedt voor het geheel en het fragment. Het is een metafoor voor een mengeling aan mogelijkheden en verbindingen, een weerspiegeling van het veelvuldige en het wisselende.”

“Mijn favoriete werken zijn deze van Oussama Tabti, ‘Parlophones’ en ‘The Amsterdam Treaty’. Hij staat kritisch tegenover de algemene geopolitiek, die bestaat uit onbegaanbare grenzen en culturen die zich in zichzelf sluiten. Aan de ingang word je uitgenodigd om te luisteren naar ‘Parlophones’, waarbij de deurbellen niet alleen de namen van de inwoners markeren, maar ook hun status verlenen binnen het Belgische sociale stelsel.”

“Elk van hen vertelt hun verhaal, van vluchteling en migrant tot expats en verdwaalden. Wat verder in de ruimte vind je zijn tweede werk ‘The Amsterdam Treaty’, de installatie hertekent de vlag van de Europese Unie aan de hand van duivenpinnen en onthult de omvang van een voortdurende menselijke tragedie. Het heeft immers een dwangbeleid aangenomen dat erop gericht is om migranten en asielzoekers te ontmoedigen.”

(MD/ Foto MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier