In de dorpskern van Hertsberge werd er een nieuwe polyvalente zaal gebouwd ter vervanging van zaal ‘t Bulscampvelt. Als kers op de taart, voorziet de gemeente er ook een kunstwerk. Er werd gekozen voor het werk van een lokale kunstenaar, Ann Vrielinck om de artistieke creativiteit in de eigen gemeente te benadrukken en te stimuleren.
Ter gelegenheid van de Hertsbergse feesten werd het nieuwe kunstwerk voorgesteld dat, eens de verbouwingen afgerond zullen zijn, zal schitteren op het pleintje in de Wingenestraat voor het nieuwe complex. Een jury koos uit negen ingezonden werken voor het werk met de titel ‘Genieten’ van Ann Vrielinck.
Gemeenschapsgevoel
Er werd bewust gekozen voor een kunstwerk van een lokale kunstenaar om de artistieke creativiteit in de eigen gemeente te benadrukken en te stimuleren. Kunst heeft het vermogen om schoonheid en betekenis te brengen in de openbare ruimte. Het worden ontmoetingsplaatsen en gespreksstarters voor mensen uit alle lagen van de samenleving. Dit versterkt de banden tussen bewoners en zo ook het gemeenschapsgevoel.
Ann Vrielinck (58) studeerde aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Brugge. Ze behaalde een master Schilderkunst aan het Gentse Sint-Lucasinstituut, in het atelier van Dan Van Severen. Na het behalen van haar diploma in 1988 volgde zij nog een lerarenopleiding, een cursus keramiek en restaureren van schilderijen. Momenteel is Ann leerkracht plastische opvoeding aan de Academie Brugge DKO. Lesgeven, schilderen en ontwerpen van bronzen beelden zijn haar grote passie.
Gewoon genieten
Haar kunstwerk ‘Genieten’ symboliseert het genieten van het samenzijn, sporten, cultuur in het nieuwe polyvalente complex. “Mijn beelden van Ann uiten een lichaamstaal, een vorm van communicatie. De figuren worden slank en zonder details weergegeven. Het zijn als het ware silhouetten in de ruimte. Iedereen kan er zich in herkennen. Ik ben ook blij dat dit werk nu buiten zal staan, in tegenstelling tot de beeldengroep die de naam ‘Verbondenheid’ draagt die opgesteld staat in de Oostcampus,” besluit een trotse kunstenares.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier