Fotograaf Michael Depestele pakt uit met unieke expo in Muziekcentrum Dranouter en Eetcafé ’t Folk

Michael Depestele bij zijn foto's. © EF
Redactie KW

Nog tot 15 september kun je in het Muziekcentrum Dranouter en Eetcafé ’t Folk werk zien van concertfotograaf Michael Depestele uit Poperinge, ook fotograaf voor deze krant. Aan de muren van het eetcafé hangen ruim vijftig indrukwekkende concertfoto’s, een selectie die hij maakte van de laatste 25 jaar.

The wall of fame kwam er in samenwerking met Muziekcentrum ’t Folk. De selectie is niet alleen een overzicht van de fine fleur van wereldartiesten die het Festival Dranouter mocht verwelkomen, maar ook een zee van licht waarin spectaculaire performers de hemel worden ingeprezen.

Michael Depestele schrijft er niet alleen zijn eigen, persoonlijk verhaal, maar laat ook zijn licht schijnen over ons collectief muzikaal geheugen. Hooverphonic, Daan & Isolde Lasoen, ZAZ, Tori Amos, Doe Maar, Arno, Gorki, Sinead O’Conner, Axelle Red, Lou Reed en Bart Peeters: het is maar een kleine opsomming van de artiesten van wie je foto’s zal terugvinden. “Samen met duizenden muziekfanaten heb ik kunnen genieten van unieke momenten om nooit meer te vergeten. Ik had het voorrecht om bij elk optreden op de eerste rij te staan, al was het maar gedurende de eerste nummers, maar in die korte tijd probeerde ik die artiesten in beeld te brengen met hun eigen stijl en karakteristieken, zonder het totaalbeeld van de artiesten, het licht, het decor en de sfeer van het concert uit het oog te verliezen”, klinkt het.

Op de vraag welke van de foto’s nu voor hem zijn absolute favoriet is, antwoordt hij onmiddellijk Geike Arnaert, de zangeres van Hooverphonic en afkomstig uit Westouter. Die foto kreeg dan ook een centrale plaats op de wall of fame. (EF)